Рууни с любопитен вот за треньор на годината

1
Добави коментар
sapa84
sapa84

Капитанът на Манчестър Юнайтед и Англия Уейн Рууни посочи бившия мениджър на Челси Жозе Моуриньо на първо място в своята анкета за треньор на годината на ФИФА. Португалецът е едно от имената, спрягани за поста на Луис ван Гаал. На второ място Рууни постави наставника на Байерн (Мюнхен) Джосеп Гуардиола, който вече обяви, че през следващия сезон ще работи в Премиър лийг. Манчестър Юнайтед отново е един от трите водещи клуба в Англия, които са свързвани с испанския специалист. Селекционерът на Чили Хорхе Сампаоли е третият избор на английския национал.

Наградата всъщност спечели треньорът на Барселона Луис Енрике. На второ и трето място останаха посочените от Рууни Гуардиола и Сампаоли.

Моуриньо пък в получил общо 99 гласа – 28 първи места, 28 втори места и 43 пъти е бил поставян на трета позиция. Това му отрежда около 5% от вота. За сравнение Енрике печели с 31%.

Гласовете на Рууни в анкетата за футболист на годината са разпредели по следния начин: Лионел Меси, Томас Мюлер, Кристиано Роналдо.

Източник: sportal.bg