ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ

1
Добави коментар
MilanoBeauty
MilanoBeauty

Акнето е сред най-разпространените кожни заболявания и както при подрастващите, така и при редица възрастни. Лъщяшата кожа, широките пори и гнойните пъпки са неприятен козметичен и здравословен проблем.Около 80% от всички хора на възраст между 11 и 30 г. имат една или друга проява на акне. Дори на 40-50 г. акнето продължава да е проблем при някои хора.

Анти-акне фотерапията спомага за стягането на разширените пори, предотвратява образуването на комедони, отстранява излишната мазнина от повърхността на кожата и регулира работата на мастните жлези.

Процедурата се извършва посредством козметичен апарат най-ново поколение, работещ с PTF технология, осигуряващ безопасно и безболезнено лечение на акне.

PTF е най-новата технология за фототерапия, която се препоръчва в съвременните международни медицински и естетични индустрии. Технологията използва светлинна и топлинна енергия, която действа избирателно върху проблемната кожа, без да я уврежда, с цел постигне на максимална ефикасност при: епилация, подмладяване на кожата, лечение на акне, пигментация и спукани капиляри.

Когато действа върху кожата, PTF светлината се абсорбира от нея и води до произвеждане нови клетки, колагена синтезира протеини подпомагащи кръвообращението и метаболизма. В резултат на всичко това кожата подобрява своята резистентност и имунитет, бръчките намаляват а порите налицето се свиват.

PTF технологията има големи предимства в сравнение с лазерната и IPL технологии. Тя дава по-добри резултати и осигурява безопасно третиране на различни кожни проблеми, без болка и нежелани ефекти.

Не се допускат извършване на процедури при:

Оперирани от рак и от сърце. Хора с проблеми и операции свързани със щитовидната жлеза. Бременни жени и жени с проблемни яйчници (без предварителна консултация с лекар) Епилептици. Некомпресиран диабет и хипертония.

Курс на лечение:

За да бъде ефективно лечението е необходимо да бъдат направени около 10 процедури. Процедурите се извършват през интевал от 3 до 5 дни за зони с възпалено акне или от 7 до 10 дни за невъзпалени зони.

Процедурата е неефективна при третиране на:

Хормонално акне – при жени с проблемни яйчници; Хора приемащи хормонални таблетки; При жени, по време на месечния им цикъл.

Изисквания:

Бенки и израстъци по кожата не могат да се третират. Не се допуска излагане на слънце и солариум за период от 3-4 дни преди и след процедурата. 7 дни след процедура е желателно върху изложените на слънчева светлина участъци от кожата да бъде нанасян крем със силен слънцезащитен фактор (30+). Не е желателно процедурата да бъде прилагана на жени по време на месечния им менструален цикъл.