Li-Pol батерии за радиоуправляеми (RC) модели

1
Добави коментар
batterycenter.bg
batterycenter.bg

Радиоуправляемите модели или по-известни като RC модели са устройствата,  управлявани чрез помощта на радиоуправление. Те заемат различни форми и размери, като най-често срещаните са под формата на коли, лодки, самолети, хеликоптери, квадрекоптери, дронове, роботи и железопътни локомотиви. RC моделите са обект на хоби на хора от всички възрасти.

Често желаните елементи за конструирането на даден RC модел не са налични на територията на България. Това налага поръчката им от други страни и съответно загубата на твърде много нерви и време. Дори понякога се случва доставената част да не отговаря напълно на описанието на чуждестранния продавач.

BatteryCenter.bg има добра новина за всички почитатели на RC моделирането. От началото на месец  Декември 2015 година онлайн магазинът за батерии вече предлага и акумулаторни Li-Pol батерии, които са пригодени напълно за нуждите на хоби устройствата.  По този начин центърът за батерии Ви предлага възможност да се сдобиете много по-лесно и бързо с нужната Ви акумулаторна батерия. Ако имате възможност, можете да посетите и шоурума на фирмата с цел да се уверите, че това, което купувате, е точно онова, от което имате нужда.

Нашият електронен магазин за батерии, зарядни устройства и аксесоари предлага огромно разнообразие от всякакви размери литиево полимерни батерии, специално създадени за захранването на радиоуправляемите устройства. В BatteryCenter.bg могат да бъдат открити от такива батерии с големината на нокът, които служат за малкии модели, до такива с размерите на смартфон, предназначени за по-обемните модели.

 

С какво се различават Li-pol акумулаторните батерии за RC модели от обикновените Li-Pol батерии?

 

RC моделите са устройства, които имат много висока консумация, при това не само пикова, а и продължителна. Обикновените литиево-полимерни батерии могат да отдават едва максимално от 2C до 3C ток (два до три пъти от номиналния си капацитет). За да се задвижват тези модели с обикновени батерии, то е необходимо те да бъдат с много голям номинален капацитет. Колкото е по-голям капацитетът на една батерия обаче, толкова и нейните размери са по-големи. За всеки любител на конструирането на радиоуправляеми модели е ясно, че се търси балансиране на теглото и размерите. За това и обикновените Li-pol батерии не са подходящи за този тип устройства.

Преимуществото на специализираните за RC модели литиево полимерни батерии е, че те имат малки размери и тегло, но имат възможност да отдават много голям ток – от 20C до 100C (от 20 до 100 пъти от номиналния си капацитет). За това и те са подходящи за задвижването на хоби устройствата. Друго сериозно предимство на тези батерии е, че могат да се зареждат с по-бързи зарядни устройства без това да им навреди или да скъси сериозно техният жизнен цикъл.

Ще Ви дадем едно просто сравнение между обикновена Li-Pol батерия и Li-Pol батерия за RC модел. Ако имате стандартна литиево полимерна батерия с размери 42х15х6мм и капацитет 300mAh, то тя ще може да отдаде пиково до 0.9А. Ако вземете обаче Li-Pol батерия за RC модел със същите размери и номинален капацитет, но с възможност за отдаване 90С ток, то това означава, че тя ще може да се справи с пикова консумация на уред  до 27A. Сами виждате, че разликата е наистина голяма.

Ако сте любител на RC моделите и имате нужда от точната батерия за Вашето хоби устройство, не се колебайте да се свържете с нас. При нас ще намерите голямо разнообразие от акумулаторни Li-pol батерии с най-разнообразни форми и размери.