SMS до Лозан Панов за “Яневагейт”, препратен от премиера Борисов

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов обяви по време на заседание на Висшия съдебен съвет, че е получил SMS от премиера Бойко Борисов, изпратен до министър-председателя от трети човек. Съдържанието на съобщението гласи: “Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме“.
Съдия Панов настоя компетентните органи да проследят пътя на sms-а, но не пожела да коментира защо според него премиерът му е препратил въпросното съобщение. Председателят на ВКС добави, че го е показал и лично на главния прокурор Сотир Цацаров, който, по думите на Панов, го е прочел и единствената му реакция е била, че се усмихнал.

“Ще ви предоставя телефона за анализ, ако искате”, предложи той и на медиите.

Малко по-късно Бойко Борисов пристигна в сградата на ВСС и заяви на магистратите, че е дошъл “заради желанието ви да се занимавате с политика”. Министър-председателят потвърди, че е изпратил SMS-а на Панов, но не пожела да каже кой е авторът на съобщението.

“Никога не съм си позволявал да казвам какво да правите. Който ме познава, знае, че нямам Viber. Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда. Аз нямам никакво желание да се меся във вашата работа. Не се явявам при вас защото многократно и публично заявих, че нямам нищо общо с двете съдийки. Дори си позволих да ги нарека каки, което е малко обидно, може би”, заяви премиерът. И добави: “Аз просто препратих този SMS от трети човек. В момента ме обвинявате за неща, които като съдия нямате право. Радан Кънев като политик – да, но вие – не. Мен са ме избрали 1 млн. души, а вие сега ме атакувате. Това е политическа атака. Нямам нищо общо с някакви гейт-скандали. Аз си седя вкъщи, а ми се натикаха в тоалетната да правят записи. Съжалявам, но със 74 депутати не мога да променя Конституцията”.

“Много ви уважавам, но не се вкарвайте в политически игри. Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите”, продължи премиерът.

“Г-н премиер, смятате ли, че наистина се правят политики и защо ми изпратихте това съобщение? Докато течеше дебата по време на заседанието, аз получих съобщение от Вашия телефон. Обадих се, за да проверя дали наистина сте Вие. Защо го направихте? Благодаря Ви все пак, че дойдохте и реагирахте бързо”, заяви Лозан Панов.

На излизане от сградата на ВСС министър-председателят заяви: “Ако има нещо, Лозан Панов да ме извини. Продължаваме да работим”.

Как се отразяват факти и събития у нас? Къде започва уклонът и къде приключва манипулацията? Каква е целта на заглавия, съдържащи изрази като БОМБА, СКАНДАЛ и ШОК? Чувствате ли се по-информирани?

Преценете сами от таблицата:

Заглавие: “Панов получи SMS за “двете каки” от Борисов”

Цитати: “Председателят на ВКС Лозан Панов обяви по време на заседанието на ВСС, че е получил SMS от Бойко Борисов за “двете каки”. Премиерът отиде в съвета и потвърди.
Съобщението е получено в 12:14 часа, докато съдебните кадровици обсъждаха проверката на скандалните записи от “Яневагейт”. Панов попита защо ВСС дори не е направил опит да извика за обяснения Борисов, който е основна тема на разговорите между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова. Отговор обаче не последва. “

Автор: Десислава Димитрова

Заглавие: “Извънредно в БЛИЦ: Борисов спешно във ВСС!”

Цитат: Премиерът Бойко Борисов отиде на крака във ВСС. Той се появи заради появили се спекулации, че имал вътрешен човек ВСС, който му предавал дума по дума какво си говорят на заседанията висшите магистрати.

Заглавие: ”Лозан Панов падна на нивото на Николета Лозанова. Той не е съдия №1, а интригант №1. И е спорно дали е мъж”

Цитати: “Днес, насред важно заседание на ВСС, размахал есемес уж от премиера Борисов. От съобщението си личало, че Борисов имал „къртица“ сред съдебната управа, която му „снасяла“ какво се случва по време на заседанията на Съвета. Постъпката е не просто жълта, тя е мерзка. Лозан Панов се държи като Николета Лозанова, разлика никаква. Все едно Николета в студиото на Гала клюкарства за сексуалните си контакти.
Борисов може да праща есемеси на когото си поиска. Въпросът е дали шефът на Върховния съд в България има право да „пържи“ всеки около себе си. Без значение – премиер или редови гражданин.
Нито е мъжко, нито е почтено, нито е етично, нито пък подхожда за високия му чин и отговорностите му към държавността.”

Автор: Недялко Недялков

Заглавие: “Човек от ВСС информира премиера Борисов за дебата в съвета по “Яневагейт”

Цитати:  “По време на обсъжданията съдия №1 Лозан Панов попита Етичната комисия, която извършваше проверката, дали се е опитала да покани на разговор премиера Бойко Борисов, който един от споменатите в разговорите. Час по-късно Панов прочете на заседанието на съвета есемес, който е получил от телефона, по който разговаря с премиера.”

Автор: Ани Пармаксизян

Заглавие: “Скандал с есемес от Борисов до Лозан Панов прекъсна заседание на ВСС”

Цитат: “Как се е случило, какво се е случило оттук нататък трябва да решат компетентните органи”, каза председателят на ВКС пред журналисти.Той добави, че е показал есемеса и на главния прокурор Сотир Цацаров, който го е прочел и единствената му реакция е била, че се е усмихнал.
Панов не се нае да коментира защо според него премиерът му е препратил въпросното съобщение.
“Ако за мен е лошо да се намесвам във ВСС, то за вас е също толкова лошо да се намесвате в политиката”, обърна се Борисов към Панов.”

Заглавие: “Борисов към Панов: Аз препратих този SMS от трети човек (обновена)

Цитат: “При подновяването на заседанието на ВСС Лозан Панов отправи няколко въпроса към Бойко Борисов, предаде репортер на Novini.bg. “Г-н премиер, смятате ли, че наистина се правят политики и защо ми изпратихте това съобщение? Докато течеше дебата по време на заседанието, аз получих съобщение от вашия телефон. Обадих се, за да проверя дали наистина сте вие. Защо го направихте? Благодаря ви все пак, че дойдохте и реагирахте бързо”, заяви председателят на ВКС. “Аз просто препратих този SMS от трети човек. В момента ме обвинявате за неща, които като съдия нямате право. Радан Кънев като политик – да, но вие – не. Мен са ме избрали 1 млн. души, а вие сега ме атакувате. Това е политическа атака. Нямам нищо общо с някакви гейт-скандали. Аз си седя вкъщи, а ми се натикаха в тоалетната да правят записи. Съжалявам, но със 74 депутати не мога да променя Конституцията”, отговори Борисов.”

Автор: Константин Тодоров

Заглавие: “Борисов дойде спешно във ВСС, за да обясни, че не се е месил в “Яневагейт”

Цитат: “Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо във ВСС, за да обясни, че не се е месил по скандала “Яневагейт”. По-рано днес стана ясно, че вероятно членове на ВСС се отчитат пред Борисов как вървят дебатите по случая с “двете каки”. Председателят на ВКС Лозан Панов е получил СМС от Борисов, със съдържание: “Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме”. Борисов призна, че е получил СМС от член на ВСС, но отказа да посочи кой. Той декларира, че уважава съдебните кадровици, но не му било приятно да чете по медиите, как ВСС искал да го изслуша по “Яневагейт”, а той не идвал. Членове на на ВСС опитаха да му обяснят, че той така или иначе не е поканен на изслушване. “

Заглавие: “Борисов във ВСС: Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите “Яневагейт” (хронология)

Цитат: “Премиерът Бойко Борисов пристигна във Висшия съдебен съвет (ВСС) малко преди 14 ч., след като председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов прочете пред членовете на съвета смс, получен от Борисов. “Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме.”  След като Панов изчете съобщението, членовете на съвета излязоха в почивка. Вероятно става дума за препратен есемес от някой от съвета, който уведомява премиера “на живо” за случващото се.

Заглавие: “SMS скандал във ВСС, Борисов отиде на крака при кадровиците на Темида”

Цитат: “Безпрецедентен скандал между премиера Бойко Борисов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов се разигра във ВСС. Кадровият орган от сутринта заседава по редовния си дневен ред, в който една от точките е проверката по скандала, добил слава като “Яневагейт”, която беше прекратена. Борисов пристигна извънредно на заседание на съвета и пожела да бъде изслушан.”

Автори: Велина Величкова, Кремена Андреева

Заглавие: “SMS до Панов за “двете каки”, препратен от номера на Борисов*”

Цитат: “Съобщението е във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева.
Съдържанието му гласи: “Лозан Панов пак предложи да ви викаме за двете каки. Не го приехме”. Междувременно премиерът Бойко Борисов дойде на заседанието на ВСС. Единственото, което той каза пред журналисти, беше: “Всеки ден ми спрягат името с нещо, с което нямам нищо общо”. Той покани журналистите да се качат на заседанието на ВСС и добави: “Нали искат да говорят с мен, орган, който няма никакво право да ме вика”, предаде БТА.

Автор: Веселина Йорданова

Заглавие: “Лозан Панов получил странен SMS за “Яневагейт” от премиера”

Цитат: “Не мога да не ви кажа и още нещо: от номера на Борисов току-що получих SMS: “Лозан Панов отново предложи да Ви викаме по записа на двете каки. Не го приехме.” Вероятно става дума за SMS, изпратен от някой от участниците в заседанието на ВСС до премиера Борисов. Неясно обаче остава защо Борисов е препратил към Панов подобно съобщение. Интересна подробност е и че в момента на изпращането на това съобщение работата на ВСС все още не е приключила.

Заглавие: “Скандал с SMS прекъсна заседание на ВСС”

Цитат: “Бойко Борисов дойде ядосан във ВСС, макар и да заяви, че уважава магистратите. Той дойде макар и не канен, за да бъде разпитан по скандала Яневагейт. Обсъждането на казуса “Яневагейт” във ВСС беше прекъснато от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който съобщи, че е получил есемес от номер, който е записан в телефона му под името Бойко Борисов, във връзка с дебатите в Съвета по проверката срещу съдия Владимира Янева. Съдържанието на есемеса гласи: “Лозан Панов пак предложи да Ви викаме за двете каки. Не го приехме”. Предполага се, че есемесът е изпратен първо до Борисов от член на ВСС. След това от телефона на Борисов е върнат към Лозан Панов, за да му се демонстрира, че премиерът е наясно какво се случва със съдебния съвет по всяко време.

Автор: Анжелина Димитрова

Заглавие: “Лозан Панов показа скандален SMS, изпратен му от Борисов”

Цитат: Някой от членовете на ВСС явно е докладвал на министър-председателя какво става на заседанието, а после Борисов го е върнал към Лозан Панов. Какви са били мотивите на премиера да го направи не е съвсем ясно. Преди минути пък премиерът Бойко Борисов пристигна в сградата на ВСС, за да бъде изслушан по “Яневагейт”.

Автор: Деница Райкова

Заглавие: “SMS скандал прекъсна обсъждането на казуса “Яневагейт”

Цитат: “Обсъждането на казуса „Яневагейт” във ВСС беше прекъснато от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който съобщи, че е получил есемес от номер, който е записан в телефона му под името Бойко Борисов. Съобщението беше показано и пред медиите. Ето и съдържанието: “Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите за двете каки! Не го приехме.” След показването на съобщението, премиерът Бойко Борисов реши да отиде във ВСС. Единственото, което той  каза пред журналисти, преди да се качи на заседанието на съвета, беше: “Всеки ден ми спрягат името с нещо, с което нямам нищо общо.”

Автор: Мия Димитрова