Пролетни празници 2016 във ВРЪНЯЧКА БАНЯ – 3 нощувки – VANADA

1
Добави коментар
vanada
vanada

Маршрут: Врънячка баня, Кралево*, манастир Жича*, манастир Любостиня*, Крушевац Хранене: HB 4 дни / 3 нощувки Транспорт: Автобус

Дати:  11.02.2016, 03.03.2016, 29.04.2016, 05.05.2016,

За пролетните празници: Свети Валентин, 3 март, Великден, 1 май, Гергьовден във ВРЪНЯЧКА БАНЯ – 3 нощувки Врънячка баня, Кралево*, манастир Жича*, манастир Любостиня*, Крушевац

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПЪТУВАНЕТО: 4 дни/3 нощувки

ВКЛЮЧЕН ПАНСИОН: 3 закуски, 1 вечеря с жива музика и включени местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, 2 обикновени вечери без включени напитки

НАСТАНЯВАНЕ: Специална болница за лечение и рехабилитация MERKUR NOVI – www.vrnjcispa.rs

1 ДЕН /СОФИЯ – ВРЪНЯЧКА БАНЯ/ Отпътуване от София в 07.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване към Врънячка баня. Пристигане около обяд. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до Ivв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целций. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка из живописите паркове във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ВРЪНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ/ Закуска. Свободно време във Врънячка баня или по желание екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня. Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града. Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Пъровенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови. Посещение на манастира. Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда, която гласи, че обителта е открита от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката в Косово, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата “Успение на Света Богородица“, принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци, люнети и розети. Връщане във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ВРЪНЯЧКА БАНЯ/ Закуска. Свободно време във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / ВРЪНЯЧКА БАНЯ – КРУШЕВАЦ – СОФИЯ/ Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата „Св. Георги“, Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.

Цена:  345лв.  

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– 3 нощувки, 3 закуски, 2 обикновени вечери без включени напитки в Специална болница за лечение и рехабилитация MERKUR NOVI във Врънячка баня

– 1 вечеря с жива музика, богато меню и включена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит

– ползване на аква център WATER FALL /басейн , сауна, тепидариум/

– ползване на фитнес зала – 1 посещение на Central Wellness „Fons Romanus“

– транспорт с туристически автобус 3*

– водач от фирмата организатор

– екскурзоводско обслужване

– групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– входни такси и билети за забележителности -*екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 15 лева (при група минимум 35 души, заявява се и заплаща на място)

– доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 80г. – 7 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. Срок за записване: до запълване на свободните места. Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване. Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.