КЛАДОВО – на брега на ДУНАВА, Сърбия – VANADA

1
Добави коментар
vanada
vanada

Маршрут: София-Видин-Неготин-Кладово Хранене: HB 3 дни / 2 нощувки Транспорт: Автобус

Дати:  04.03.2016-06.03.2016, 30.04.2016-02.05.2016, 06.05.2016-08.05.2016,

3 март, Великден, Гергьовден КЛАДОВО – на брега на ДУНАВА, Сърбия Продължителност: 3 дни / 2 нощувки Включен пансион: 2 закуски, 1 празнична вечеря с жива музика, 1 стандартна вечеря. Храненията са на шведска маса. Хотел по програмата: DJERDAP 3*

1 ДЕН – /СОФИЯ – НЕГОТИН – КЛАДОВО / Отпътуване в 07:30ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр. София. Пътуване по маршрут София – Видин -Неготин – Кладово с кратки почивки за освежаване. Пристигане в Кладово. Града се намира на 250 км от Белград, в близост са разположени многобройни културни и исторически паметници – останки от моста на Траян и римското укрепление Диана, крепостта Фетислам . Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотелът се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав и към отсрещна Румъния. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

2 ДЕН – /КЛАДОВО –ДЖЕРДАП I* – ЛЕПЕНСКИ ВИР* – КЛАДОВО/ Закуска (шведска маса). Свободно време или по желание екскурзия до хидроелектроцентралата Джердап I и известното праисторическо селище Лепенски вир. Селището разкрива изумителната култура на древна цивилизация, датираща отпреди 9500/7200 – 6000 г. пр.н.е. Тук са открити уникални рибовидни изображения, които са най-старите монументални фигури в света. Основата на селището с форма на подкова, е свидетелство за много добри математически познания на древните жители. Връщане в хотела. Свободно време. Празнична вечеря на шведска маса с жива музика. Нощувка.

3 ДЕН –/КЛАДОВО – ВИДИН – БАБА ВИДА – СОФИЯ/ Закуска. Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. (входна такса 5 лв. – включва билет и доплащане за местен екскурзовод). Продължаване по маршрута за София. Пристигане късно вечерта.

Цена:199лв.  

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

2 закуски, 1 стандартна вечеря в ресторанта на хотела;

1 празнична вечеря с жива музика в ресторанта на хотела;

Транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/;

Медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец;

Водач по време на пътуването от фирмата организатор.

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси и билети за туристическите обекти по програмата;

Разходи от личен характер;

Екскурзия до хидроелектроцентралата Джердап I и Лепенски Вир – 15 евро + 300 сръбски динара входна такса (при група от 30 желаещи);

Доплащане към медицинската застраховка за туристи на възраст от 65 до 70г. – 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 80г. – 7 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. Срок за записване: до запълване на свободните места. Начин на плащане: аванс в размер на 50 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване. Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.