“Експертиза, поръчана от “Биволъ”: Записите от “Яневагейт” не са манипулирани

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

“Експертиза, поръчана от “Биволъ”: Записите от “Яневагейт” не са манипулирани

“Записите на разговорите между бившите съдийки Владиммира Янева и Румяна Ченалова, станали известни като “Яневагейт”, не са манипулирани. Това твърди експертът Иван Сипаров от лаборатория “Акустек”, на която сайтът “Биволъ” възложи експертиза на най-дългия запис от поредицата. Според експерта предоставеният аудиозапис няма прекъсвания в последователността или следи, които да свидетелстват за редактиране или манипулиране. Редът и естеството на акустичните събития в аудиозаписа съответстват на тези от сцената на записа, сочи заключението на Иван Сипаров.[/ft_toggle]

Колко от 16-те най-четени информационни сайтове /според Gemius/ у нас отразиха новината можете да видите в таблицата. А Вие смятате ли, че тази новина не е важна за съобщаване?

Заглавие: ”Записът на “двете каки” не е манипулиран”

Цитат: “Записът от разговорите на “двете каки” по случая “Яневагейт” не е манипулиран. Това показват резултатите от независима експертиза, поръчана от сайта Биволъ. Предоставеният аудиозапис няма прекъсвания в последователността или следи, които свидетелстват за редактиране или манипулиране. Редът и естеството на акустичните събития в аудиозаписа съответстват на тези от сцената на записа – до това заключение стига експертът Иван Сипаров от ирландската лаборатория “Акустек”, на която Биволъ възложи експертиза на най-дългия запис от поредицата “Яневагейт”.

Заглавие: “Експертиза, поръчана от “Биволъ”, заключи, че няма намеса в записите от “Яневагейт””

Цитат: “Днес “Биволъ” информира, че е поръчал експертизата на ирландската лаборатория “Акустек”. Заключението на нейния експерт Иван Сипаров е, че предоставеният аудиозапис няма прекъсвания в последователността или следи, които свидетелстват за редактиране или манипулиране.”Биволъ” представя “Акустек” като компания, работила за Министерството на правосъдието на Ирландия, министерствата на отбраната и на вътрешните работи на Франция и научната полиция на Карабинерите в Италия, за румънската, полската, сръбската, мароканската, египетската, китайската и латвийската полиция. За Иван Сипаров се казва, че е магистър по физика от университета в Санкт-Петербург и автор на над 300 експертизи за идентификация на глас и 250 експертизи за автентичност. “

Заглавие: “Независима експертиза: Записите от “Яневагейт” не са манипулирани”

Цитат: ”Записите от разговорите на бившите съдийки Янева и Ченалова, станали известни като “двете каки”, не са били манипулирани. Това сочат резултатите от независима експертиза, поръчана от сайта за разследваща журналистика “Биволъ”. Предоставеният аудиозапис няма прекъсвания в последователността или следи, които свидетелстват за редактиране или манипулиране. Редът и естеството на акустичните събития в аудиозаписа съответстват на тези от сцената на записа – до това заключение стига експертът Иван Сипаров от ирландската лаборатория “Акустек”, на която Биволъ възложи експертиза на най-дългия запис от поредицата „Яневагейт“. Експертизата е на 17 страници с 14 фигури и може да бъде видяна на Acustek-003-16.”

Автор: Деница Райкова