Apple отваря център за обучение на програмисти в Европа

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Apple отваря център за обучение на програмисти в Европа

Целта на центъра е да бъдат обучавани млади компютърни специалисти, които да разработват нови мобилни приложения и софтуери. Инициативата е част от тласъка на цялата индустрия да насърчи младите програмисти да се научат да пишат кодове, заради постоянния недостиг на кадри.

автор: Александра Валентинова

2016-01-21 17:02:00

2016-01-21 17:02:00

Apple ще отвори център за обучение на програмисти и разработчици в Неапол. Целта на центъра е да бъдат обучавани млади компютърни специалисти, които да разработват нови мобилни приложения и софтуери. Инициативата е част от тласъка на цялата индустрия да насърчи младите програмисти да се научат да пишат кодове, заради постоянния недостиг на кадри.

Този голям ход на Apple идва в момент, в който компанията се изправя пред сериозна конкуренция от страна на Google Play. Като цяло интересът към приложенията на Android е много по-голям от този към iOS, но Apple надминават Google по печалби през 2015г.

От Apple се надяват да разширят обучителната си програма по целия свят.

„Европа е дом на някои от най-креативните разработчици в света и сме развълнувани да помагаме на следващото поколение предприемачи в Италия да добият уменията, които са им нужни, за да успеят”. – казва Тим Кук, изпълнителен директор на проекта.

От технологичния гигант твърдят, че магазинът за приложения е създал повече от 1,4 млн. работни места в Европа. Великобритания води в класацията с 242 000 служители, работещи по разработване на iOS. Веднага след нея е Германия с 209 000 работни места, следвана от Франция със 163 000 и Италия със 75 000.

Основният конкурент на Apple e Google Play, който е имал двойно повече изтегляния през 2015г. Apple обаче, продължава да изкарва повече пари от мобилните си приложения.