Трикове за премахване на петна!

1
Добави коментар
biomall
biomall

Много е неприятно, когато си изцапаме любимата дреха, а петното е от онези, които не се изпират. Истински ад, защото трябва да изхвърлим на боклука хубава дрешка. За наше щастие има начини да премахнем петната, без да се налага да тичаме до магазина за нова одежда.

Край на жълтите петна!

Да започнем с жълтите петна. Те са много упорити и често срещани, особено ако се потите повечко или оставяте дрехите да престоят в гардероба за повече време. Този проблем има няколко решения. Може да третирате петното със смес от лимонов сок и вода. Сместа трябва да престой 15 минути. Нямате лимони, спокойно има и друг начин, даже няколко. Смес от аспирин и вода или хлябна сода и вода- престой 30 минути.

Нито следа от кръв и урина

Петната от кръв са едни от най-трудно премахващите се. За щастие има решение. Ако петното е прясно, начинът е да пуснете студена течаща вода върху кръвта, ако обаче е засъхнало трябва да направите препарат от равни количества амоняк и вода. Този препарат, премахва дори и петна от урина.

Петна от червило?

Следващият метод е специално за момичетата, но и за момчетата които обичат авантюрите. Не си мислете нищо лошо, става въпрос за червилото по дрехите. Както всички знаят трудно се премахват, но не е невъзможно. Става с бяла паста за зъби, просто трябва да разтъркате малко от пастата върху петното, ако не се премахва повторете опита с по-енергични движения. Край на неудобните ситуации! Пастата за зъби може да премахне и петната от мастило, а те са често срещано явление при децата.

Петна от кафе, никакъв проблем!

Все още не сме свършили, както и видовете петна. Тези малки „разбойници“ могат да бъдат много досадни понякога или винаги. Така, колко от Вас обичат да пият кафе? А колко от Вас се заливат често с кафе? Ако съвсем случайно се разпознахте в тези въпроси, то значи чакате с нетърпение решението на проблема. Ако кафето все още не е засъхнало просто поръсете малко сол върху петното, и след няколко минути изперете. Ако дрехата Ви е вълнена използвайте газирана вода.

Край на мазните петна!

Да преминем към мазните петна. Човек да се окапе с нещо мазно е доста често срещано явление. Повечето хора поръсват петното със сол докато все още не е засъхнало, но има и друго решение може да натъркате тебешир върху петното. С бързи, енергични движения, може да се наложи да повторите процедурата няколко пъти, докато петното не си „отиде“.

Виното вече не е страшно!

Покривките, а понякога и дрехите имат петна от вино, а при него премахването е „мисията невъзможна“. Нека сега да благодарим на два много способни продукта солта и лимона. Препарата направен от тях премахва петната от алкохолната напитка.
Ако знаете други хитринки, ще Ви бъдем благодарни да ги споделите с нас.