За кого са полезни изофлавоните – Соеви продукти в Био магазин Bio Drink

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Изофлавоните са биологично активни съединения, които се съдържат в растителните храни. Те спадат към групата на растителните естрогени (фитоестрогени), но не са стероиди. Един от най-богатите източници на изофлавони са соевите зърна. В тях се съдържат изофлавони с особено висока концентрация – до 3 мгр./гр. Два са особено полезните за човешкото здраве изофлавона, съдържащи се в свободно състояние в соевите зърна – генистен и даидзен. Друга част от тях се съдържат в соевите зърна като глюкозиди, т.е. те са свързани с глюкоза.

При попадане на соевите продукти в стомашно-чревния тракт, изофлавоните се отделят от глюкозата и по този начин общия прием на изофлавони се увеличава. 

Соевите продукти са особено полезни за жените и консумацията им се препоръчва, за да се балансира женският полов хормон (естроген) по естествен път. Соевият изофлавон е заместител на хормоналната терапия с естроген. По естествен път, приетият чрез храната изофлавон, увеличава или намалява нивото на естрогена и премахва неприятните симптоми на хормоналния дисбаланс. Това прави приема на соеви продукти от жените особено препоръчителен в периода преди и по време на менопаузата. Внезапният спад на нивото на естрогена в периода на климактериума причинява и друг много сериозен проблем, наред с добре познатите топли и студени вълни, главоболие, неспокойствие, раздразнителност. По време на менопаузата се появява и проблем, свързан с изтъняване и отслабване на костната тъкан. Действието на соевите изофлавони подтиска ензима на разрушителите на костното вещество и по този начин способства за намаляване на риска от развитие на остеопороза. Консумацията на богати на изофлавони храни ще спомогне и за поддържането на стегнат бюст. Увисването на бюста е пряк резултат от намаляването на количеството на естрогена в женския организъм. Ето защо, чрез консумацията на соеви продукти, можете да забавите този неприятен процес. Редовният прием на изофлавони може да се използва и като профилактика срещу развитието на рак на гърдата – едно от най-разпространените онкологични заболявания в света. В азиатските страни, където соята е част от традиционната кухня от хилядолетия, смъртността от рак на гърдата е 10 пъти по-ниска в сравнение с целия останал свят. Жените, които искат да си осигурят достатъчно количество фитоестрогени трябва да включат в менюто си поне 500 мл соево мляко или поне 300 гр. тофу (соево сирене) на ден! 

Австрийските соеви продукти Joya са перфектният избор за Вашата здравословна хранителна диета! Joya соево мляко с ванилия, Joya соево мляко с шоколад или чистото соево мляко на Joya трябва да станат част от Вашето хранене! Можете да ги консумирате чисти или в добавка към Вашите топли или студени напитки – кафе, чай, различни видове шейкове и смути! Joya соевите напитки подлежат и на термична обработка – използвайте ги като пълноценни заместители на животинското мляко и приготвяйте с тях различни здравословни ястия. Joya Тофуто се предлага в два варианта – натурално и пушено! Включете и него в менюто си! В секция „рецепти“ ще намерите различни предложения за здравословни ястия и напитки, които лесно можете да си приготвите с тях у дома! Всички продукти от серията Joya са налични в онлайн био магазин Bio Drink!