Пролетни празници 2016 в Скопие – 2 нощувки – VANADA

1
Добави коментар
vanada
vanada

Маршрут: Скопие, Прищина*, езерото Матка

Хранене: HB 3 дни / 2 нощувки Транспорт: Автобус

Дати:  04.03.2016-06.03.2016, 30.04.2016-02.05.2016,

Пролетни празници в СКОПИЕ – 2 нощувки

Маршрут: Скопие, Прищина*, езерото Матка

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки в Скопие

Включен пансион: 2 закуски, 1 вечеря с жива музика

Хотел по програмата: Hotel Continental 4*

Дата на отпътуване: 04.03.2016 – 06.03.2016 30.04.2016 – 02.05.2016

1 ДЕН – /СОФИЯ – СКОПИЕ/ Отпътуване от Сoфия от паркинга пред стадион Васил Левски в 07:30 часа. Маршрут: София – Кюстендил – Гюешево – Скопие. Настаняване в хотел в Скопие. Туристическа програма в града: посещение на църквата „Св. Спас”, гроба на Гоце Делчев, крепоста Кале и разходка из Старата Чаршия. Обиколка на новата част на Скопие- посещение на църквата „Св. Климент Охридски”, площад Македония с новоизградените паметници, част от проекта „Скопие 2014” и домът музей на Майка Тереза. Връщане в хотела. Нощувка.

2 ДЕН – /СКОПИЕ – ПРИЩИНА*/ Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до столицата на Косово – Прищина. Туристическа програма в Стария град – Чарши Джамия, Римокатолическата катедрала Майка Тереза, Голямата джамия от 1460 г. на Султан Мехмед II и Часовниковата кула от XIX в. Връщане в хотела. Вечеря с жива музика в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН – /СКОПИЕ- езерото Матка – СОФИЯ/ Закуска. Отпътуване за каньона на река Треска, посещение на манастира „Св.Андрей” и едно от най-красивите изкуствено създадени езера (язовир) – Матка. Манастирът се намира на самия бряг на езерото, скрит между стръмни и високи скали. „Св. Андрей” е изграден през 1389 г. от втория син на крал Вукашин – Андреаш, брат на Крали Марко. Отпътуване за България около обяд. Пристигане в София вечерта.

Цена: 229 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 2 нощувки, 2 закуски, 1 вечеря с жива музика в ресторанта на хотел Continental 4*, Скопие

транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;

местен екскурзовод на български език;

водач от фирмата организатор;

групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: входни такси за туристическите обекти.

Екскурзия до Прищина – 15 евро (организира се при група от минимум 35 души)

доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 80г. – 7 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. Срок за записване: до запълване на свободните места. Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване. Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.