И малко от щуротиите на Google

3
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

За хората, чиито професии изискват постоянна работа с компютър, често идва един момент на пренатоварване с информация, нужда от разсейване или просто отегчение. Ако в такъв момент Google е единственото нещо, до което имате достъп, то тогава макар и не толкова полезни, следващите закачки на могат поне да Ви разсмеят и разсеят. Най-големият портал за търсене в интернет ни напомня, че освен безплатен достъп до информация, той може да ни предложи и доста други разнообразни и игриви възможности… стига да знаем вълшебните думички. Ето и някои от тях, пробвайте ги в Google Chrome:

Ако напишете в лентата за търсене ”do a barrel roll”, страницата Ви буквално ще се завърти на 360 градуса.

За да главозамае с изобретателност, Google има и изненада за любителите на Star Wars… има ли нужда да Ви подсказваме какво да напишете… ”а long time ago in a galaxy far, far away”.

Ако в полето за търсене напишете ”askew” ще се изненадате. Определено странна хрумка страницата да е наклонена, но пък не е излишно да сте наясно и с този ефект…

 

Напишете ”<blink>” и тогава във всички открити резултати ще Ви направи впечатление, че думата “blink” мига.

Искате ли да се върнете 18 години назад във времето, за да си припомните как изглеждаше търсачката тогава? Просто напишете ”google in 1998”

 

Пробвайте да изпишете в полето ”zerg rush” и ще видите как малките ”О”-та на Google трескаво ще започнат да рушат страницата, ”изяждайки” всичко. За да предпазите текста си може просто да кликвате по буквичките и така да ги унищожавате.

Напишете ”atari breakout”, после кликнете на изображения. Няма нужда от обяснения… Enjoy

Ключовите думи ”super mario bros” ни припомнят добре познатия свят на Супер Марио от детските ни години. Или поне емблематичната монетка

Все съм изпадала в ситуации, в която трудно взимам решения, но определено последното нещо, за което щях да се сетя е, че Google може да ми помогне… ако Вие сте от хората, които в подобни моменти разчитат на късмета, но не Ви се намират монетки за ези тура наблизо ”flip a coin” е Вашето спасение. Ако може така да се нарече…

Ако пък сте на диета и просто искате да сравните нивото на калории, сол, витамини, захар и др. от Вашия хранителен режим, нужно е единственото да попитате… Google – например – apples vs oranges.

В програмирането с рекурсия се обозначава случай, когато една подпрограма вика предходна своя функция. Е, програмистите не случайно са решили да се пошегуват и когато напишете “рекурсия”, Google ще Ви поправи – Може би имахте предвид: Рекурсия.  Когато кликнете обаче “рекурсивно” търсачката пак ще Ви поправи.