Любов и инженерство

3
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Новият документален филм на Тонислав Христов е по кината у нас за месеца на любовта

С документалния „Любов и инженерство“, в избрани кина у нас от 29 януари, Тонислав Христов продължава темата от „Правилата на ергенския живот“. Световната премиера беше на Трайбека 2014 в Ню Йорк, а българската публика го видя на миналогодишния София филм фест.

Сюжетът:

Съвременният живот в голямата си част е сътворен от инженери. Те обичат да изобретяват и да структурират нещата и им е по-лесно в боравенето с фигури и научни методи, отколкото във взаимоотношенията със срещуположния пол.

Атанас е български компютърен инженер, който твърди, че е хакнал любовта, но може ли да помогне на неговите самотни и срамежливи колеги да намерят истинската любов и щастие?

Опитвайки се да развие научната си формула за намиране на перфектната съпруга, той използва другите инженери като опитни свинчета – изнася им лекции с идеите си и ги изпраща да ги тестват в реалния свят, като ги направлява чрез безжична връзка по време на срещите им с потенциалните кандидатки, които са красиви млади жени.

Дали правилата на привличането, секса и любовта са научни и ако са, искаме ли да ги знаем?

Режисьорът, който от години работи във Финландия, е и съсценарист заедно с Каарле Ахо, а музиката е на Петър Дундаков. Копродуценти, заедно с Making Movies и Filmtank, от българска страна са „Агитпроп“, които напомнят, че филмът има награда на публиката от Doc Point 2014 в Хелзинки и е открил фестивала Visions du Reel 2014 в Нион, Швейцария.

Освен Атанас Боев, Тодор Влаев и Андон Николов, участват още Томас Ниеминен, Маркус Виртанен, Кати Ваинио, Маркус Рантала, Жуси Хакала, Осмо Тамисало, Жаклин Мустакас-Верхо, Микаел Сааринен и Мико Салминен.