Тръмп бойкотира ТВ-дебат, другите кандидати се гаврят с него

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Милиардерът Доналд Тръмп, който претендира за номинацията на Републиканската партия за президентската надпревара в САЩ, е поискал от телевизия „Fox News” $5 млн. за участието си в телевизионен дебат. Парите трябвало да отидат за благотворителност.

ТВ дебатите на претендентите от Републиканската партия се състояха в четвъртък в щата Айова. Тръмп се отказа от участие, тъй като една от водещите в телевизията – Мегън Кели – му е задавала твърде неудобни въпроси миналата година. Вместо това той предпочете да организира среща с ветерани от армията. По време на алтернативното събитие в Айова Тръмп съобщи, че е събрал за тях почти €6 млн. долара, като е отделил лично $1 млн. 

ТВ-дебат във Fox News се проведе без Доналд Тръмп
–––––––––––––

В началото на дебата ултраконсервативният кандидат Тед Крус имитира грубо липсващия Доналд Тръмп. Докато се представяше Крус каза: „Аз съм маниак и всички на тази сцена са глупаци, дебелаци и грозни“.

След което се обърна към конкурента си д-р Бен Карсън и го нарече „най-ужасният хирург“. След което се обърна към публиката: „Като го няма касапина Тръмп“….

След него другият кандидат Джеб Буш каза: „Много ми липсва Тръмп. Той ми действа успокояващо като плюшено вече“

 

 

Сенаторът от Флорида Марко Рубио също не пропусна възможността да се изгаври с Тръмп и каза на Тед Круз, че се опитва „да бъде по-голям Тръмп от самия Тръмп“ и да заема неговата твърда позиция спрямо имигрантите.

Доналд Тръмп се организира благотворителна вечер, вместо да участва в ТВ-дебат“
–––––––––

По същото време самият Тръмп говори на няколко мили по-на юг от телевизионното студио на Fox News на благотворително събитие за американските ветерани.

В своята реч Тръмп разкритикува за пореден път администрацията на президента на САЩ Барак Обама, че връща на Техеран €150 млрд., блокирани заради санкциите срещу Иран.

„Как е възможно това, те (иранците) да получат $150 млрд.? Това е една от най-глупавите сделки”, каза политикът. Според него Техеран има намерение да се възползва от средствата си, които ще се „размразят” заради отмяната на санкциите, за покупка на оръжие от Русия и на самолети „Airbus” от Франция. „В резултат всички получават парите, само не ние”, подчерта Тръмп.

Два пъти речта му бе прекъсвана от протестиращи, успели да се промъкнат в залата. Публиката на Тръмп и в двата случая реагира с негодувание.
За номинацията на републиканците спорят 12 политици. Лидер по популярност сред тях, според социолозите, е Тръмп, а най-близо до него е основният му съперник – сенаторът от щата Тексас Тед Круз.

Предизборният конгрес на републиканците е насрочен за 18-21 юли в Кливланд (Охайо) Тогава представителите на консерваторите ще трябва да определят официалния кандидат за президентските избори.