Био счукани какаови зърна Криоло Spirala, сурови, 250 гр.

40
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

Криоло е древен, нехибриден сорт. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от този сорт, заради по-трудното им отглеждане и относително по-нисък добив. Криоло е най-качественият и търсен от всички сортове какао, заради богатия аромат, фина текстура и липса на горчивина. 
Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, антиоксиданти, витамини от групата B и други важни съставки. 
Какаовите зърна са семената на вечнозелено тропическо дърво, известно на човечеството от хилядолетия. Какаовото дърво (Theobroma cacao) произхожда от Централна и Южна Америка, и вирее в районите около Екватора. Криоло е древен, нехибриден сорт с наситен, балансиран и плътен вкус. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от този сорт, заради по-трудното им отглеждане и относително по-нисък добив. Криоло е най-качественият и търсен от всички сортове какао, заради богатия аромат, фина текстура и липса на горчивина. 
Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, антиоксиданти, витамини от групата B и други важни съставки. Какаовите зърна съдържат триптофан, анандамид, допамин, фенилетиламин и моноаминооксидазни-инхибитори (ензими). Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Препоръчват се при депресия, бъбречни и чернодробни заболявания, астма, намаляват лошия холестерол и риска от сърдечно-съдови болести, укрепват костите, подпомагат работата на панкреаса и поддържат баланса на кръвна захар. 
Съдържание: счукани какаoви зърна от биологично земеделие 
Начин на употреба: 2 с.л. дневно. Може да се добавят в смути, шейк, сладолед или сурови десерти. Препоръчително е да не се конусумират с млечни продукти, тъй като те блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото. 
Хранителни стойности в 100 g Био счукани какаови зърна Криоло, сурови: 
Енергия 2437 KJ / 585 Kcal; 
Въглехидрати 6 g, от които захари 1.5 g; 
Протеини 12.4 g; 
Мазнини 51.6 g, от които наситени 30.2 g; 
Фибри 23.4 g; 
Натрий 150 mg. 
Съхранение: за да запазите продуктa свеж, освободете въздуха, след като отворите плика и запечатайте отново. Съхранявайте на сухо, тъмно и хладно място, недостъпно за малки деца. 
Консултирайте се с лекар, преди да приемате какаови зърна, ако сте бременна, кърмите или сте в процес на лечение. 
Какаовите зърна са хранителна добавка и не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 
Вносител: Спирала БГ ЕООД 
Произход: Перу