Годжи бери сушени на слънце Spirala 250 гр.

41
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

оджи бери е адаптоген или вещество с комбиниран терапевтичен ефект върху човешкото тяло. Помага за функциониране на имунната и сърдечносъдовата система. Годжи бери за красота и сила. 
Годжи бери (Lycium barbarum) е сладък оранжево-червен плод, познат на традиционната китайската медицина от древни времена. Принадлежи към семейство картофови и се отглежда на голяма надморска височина, най-вече в Китай. За да се запазят, плодовете се изсушават до конситенция, близка до тази на стафидите. 
Плодовете на годжи бери притежават изключителна хранителна стойност – съдържат 18 аминокиселини, омега-3 и омега-6 мастни киселини, полизахариди, флавоноиди, зеаксантин, бета-каротин, витамин С, витамини от групата В, минерали – селен, желязо, калий, калций, цинк и др. Годжи бери е адаптоген или вещество с комбиниран терапевтичен ефект върху човешкото тяло. Помага за функциониране на имунната и сърдечносъдовата система. Забавя процесите на стареене, а според някои китайски вярвания, удължава продължителността на живота. Успешно се прилага при някои форми на ракови заболявания, диабет, проблеми свързани със зрението, възпалителни процеси, умора и др. 
Съдържание: гожди бери сушени на слънце 
Начин на употреба: до 30 гр. дневно. Може да се добавя в смути, шейк, мюсли, сурови десерти, сладкиши или да се използва за приготвяне на чай. Може да се консумира и от деца, но в по-малки дози. 
Хранителни стойности в 100 g Годжи бери сушени на слънце: 
Енергия 1548 KJ / 370 Kcal; 
Въглехидрати 78 g, от които захари 57 g; 
Протеини 12 g; 
Мазнини 1.5 g, от които наситени 0.32 g; 
Фибри 17.0 g; 
Натрий 460 mg. 
Съхранение: за да запазите продуктa свеж, освободете въздуха, след като отворите плика и запечатайте отново. Съхранявайте на сухо, тъмно и хладно място, недостъпно за малки деца. 
Годжи бери е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 
Вносител: Спирала БГ ЕООД 
Произход: Китай