Какво е необходимо, за да поставите рекламен билборд?

1
Добави коментар
dudalche
dudalche

Няма по – бърз и сигурен начин да достигнете до огромен брой потребители от рекламата. В наши дни всичко е реклама! На където и да се обърнете ще се натъкнете на рекламни клипове, билбордове или контекстна реклама. Видовете реклама са много, но според статистиката рекламните пана достигат до най – голям брой потребители за най – кратко време. Това е така, тъй като билбордовете влияят на потребителите дори подсъзнателно.

Но да оставим тази толкова обемна тема и да разгледаме възможностите ви, ако и вие искате да използвате рекламни средства като билбордове.

Ако си мислите, че можете да поставите посланието си, където поискате трябва да знаете, че и в поставянето на външни реклами има правила, които трябва да се спазват.

И така, какво ви е необходимо, ако искате да поставите билбордове на няколко места в града?

Преди изобщо да си помислите да правите каквото и да е, ще ви трябва проект за рекламно съоръжение. За целта трябва да откриете подходящото архитектурно студио и да поискате да ви изготвят проект.

Проектът най – общо се състои от архитектурна част, дизайнерска част, конструктивен проект, електро проект ( ако искате светеща външна реклама ), план за безопасност и геодезия ( която е задължителна за рекламни билбордове, пилони, тотеми и други, които не се поставят на покривите на сгради ).

Освен проекта за рекламното съоръжение ще ви е необходимо също да представите в общината:

Акт за собственост ( ако ще поставяте билборда във ваша собственост );

Договор за наем ( ако ще наеме място, върху което ще бъде рекламното пано );

Удостоверение за въвеждане на обекта в експлоатация.

Добрата новина е, че повечето архитектурни студиа предлагат пакетни услуги и могат да ви осигурят и проекта за билбордове и всички задължителни разрешителни, от които имате нужда.