Cлънчева Тоскана – Alegra Vi Tur

2
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

Cлънчева Тоскана

Цена от: 490 лв.

Маршрут:София – Загреб- Болоня – Пиза – Лука – Монтекатини  – Сан Джиминяно – Волтера – Сиена – Флоренция – София Продължителност: 6 дни/4 нощувки Транспорт: автобус Дати:

03.05.2016 -08.05.2016

19.07.2016- 24.07.2016

06.09.2016- 11.09.2016

Отстъпки за ранни записвания:

2 месеца преди датата на отпътуване – 4 %

Цената от 490 лв. при група от 35 човека включва:

 – 4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери в хотели 3 * ( 1 – Загреб,  3 – Монтекатини);

 – транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;

 – екскурзоводско обслужване – местни екскурзоводи.

 Цената не включва:

– медицинска застраховка (около 7 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие, за клиенти над 65 год. има оскъпяване);

– сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;

– доплащане за самостоятелна стая 30 % от пакетната цена;

– екскурзия до Сан Джиминяно, Сиена, Волтер при минимум 20 човека  – 20 евро;

– вход за Сиена – 5 евро;

– посещение на Уфици – (с предварителна резервация 15 евро, на място 11 евро);

– музейни такси (по желание) – за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ: – деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;

– студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

– записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена

Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

 

1 ден. Тръгване: от Бургас – Сливен – Хасково – Стара Загора – Пловдив – Пазарджик (срещу доплащане). Отпътуване от София, от международна автогара Сердика в 10 ч. Нощувка в Загреб.

2 ден. Закуска. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка: Фонтана на Нептун – известна ренесансова творба от 1556 г., красивия площад „Маджоре“ – сърцето на Болоня, където се намира прекрасната базилика „Сан Петронио“, построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули – символ на града. Продължаване за Монтекатини. Вечеря и нощувка в Монеткатини на 50 км от Флоренция.

3 ден. Закуска. Отпътуване за някогашната морска сила съперничила с Генуа и Венеция – Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Отбиване в Лука – един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Свободно време в Монтекатини Терме. Сред многобройните спа-градове в Тоскана, Италия, градчето Монтекатини Терме(Montecatini Terme) е най-интересно с многобройни плувни и минерални басейни. То има хубаво оформени градини, а архитектурата на неговите бани се различава много от тази в останалите спа-градове. Намира се в провинция Пистоя, между Пиза и Флоренция, което го превръща в прекрасна изходна точка за разглеждане на цяла Тоскана.   Вечеря и нощувка в Монеткатини.

4 ден. Закуска. По желание екскурзия до Сан Джиминяно 20 евро при минимум 20 човека. Градчето се слави със средновековните си кули, площада Пиаца делла Цистерна с кладенец от XIIIвек, Палацо дел Пополо и Катедралата. В Сан Джиминяно е известно виното Vernaccia. Посещение на Волтера- тайнствен град, отвеждащ ни в Средновековието. Легендите ни разказват за откритата тук изящна бронзова фигура от епоха на етруските, станала емблема на града и наречена от Gabriele d’Anuncio „Вечерна сянка”. Вечерта непременно опитайте Вино Санто – сладко сухо вино, с което по традиция завършва всяко хранене в Тоскана. Обичайно Vino Santo се сервира с бишкоти ди Прато, които се топят в него. Продължаване за най-добре запазения италиански средновековен град и съперник на Флоренция през средновековието – Сиена (вход 5 евро). Разходка около 2 ч. с разглеждане на площад Кампио с общината, Дуомото – най-изящната готическа катедрала в Италия. От Сиенската република, доминираща в Тоскана през късното Средновековие, са наследени изключителни исторически забележителности. Посетете Сиенската Катедрала, една от най-красивите в Италия, с мраморна фасада в романски стил и фрески на Джовани Пизано, и къщата на Св. Катерина Сиенска, ще видите Пиаца дел Кампо и Палацо публико. Вечеря и нощувка в Монтекатини.

5 ден. Закуска Отпътуване за Флоренция.  Разходка с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на Пантеона на великите флорентинци – църквата Санта Кроче; архитектурния бисер на Брунелески – параклиса Паци; камбанарията на Джото; Баптистерията с прочутите златни Райски врати; Пиаца дел Фиоре с четвъртата в света по големина катедрала „Санта Мария дел Фиоре” в преобладаващ готически стил; сърцето на Флоренция – пиаца Дел Синьория със скулптурата копие на Давид и фонтана на Нептун, Уфици с приказна колекция от произведения на изкуството отвън; масивното подобно на укрепление здание – Палацио Векио; понте Векио – най-стария и най-красив закрит мост над река Арно от ІV век; екстравагантния дворец Пити; Базиликата Сан Лоренцо и Капела Медичи. Възможност за посещение на Уфици – (с предварителна резервация 15 евро, на място – 11 евро). Посещение на голям супермаркет и отпътуване за България. Нощно пътуване.

6 ден. Пристигане в София в ранния следобед.

 

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

– По всички автобусни програми има възможнст за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане);

– Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.

– Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. 

– Срок за записване: до запълване на свободните места.

– Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант  на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.

– Възможно е в някои от хотелите да изискват такса при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция или от водача преди настаняване.

– Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.

– деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;

– студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;

– Записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена

– Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

– Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носият в себеси  от месната валута в съответните градове когато пътуват.

– Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

– Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.

– Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

– Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.

– Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

– При самолетните програми, когато се ползват полети на WIZZ air  цената на чекирания  багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в  WIZZ air

– На програмите с включен самолетен билет, пакетната цена може да претърпи промени в зависимост от

цената на самолетния билет.

– По чл. 42 от ЗТ застраховката е направена в „ОЗК № 0703-160-2014-00002.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИИТЕ: Загреб- Болоня – Пиза – Лука – Монтекатини  – Сан Джиминяно – Волтера – Сиена – Флоренция

 

 

ЛЮБОПИТНО!!!

Болония е един от най-известните и красиви градове в Италия, известна с културните вълшебства, които е дал на този света.От Болония идват прочутите талиатели, мортаделата, лазанята и разбира се прословутите спагети Болонезе, които местните наричат „spaghetti al ragu”. Заслужила своетовно признание със своите вина и ястия, Болония често е наричана с „гальовното” име – Тлъстата Болония. Сан Джиминяно. (San Gimignano) е малък крепостен град, намиращ се на хълм. Принадлежи към провинция Сиена в региона Тоскана. Населението на града е 7 105 жители (по данни от 2006г.), а площта му е 138 кв.км. Сан Джиминяно е основан през III в.пр.Хр. от етруските, което означава , че града е с много богата история. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил. Там можете да видите множество църкви, но има две основни – Collegiata (построена е X век със статут на катедрала, по – късно става църква. Интерес представляват фреските, с които са покрити целите стени) и Sant’Agostino( в нея се съхраняват произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). В двореца на Сан Джиминяно се помещава градската галерия, където можете да се насладите на творби на Пинтурикио (Бернардино ди Бето), Беноцо Гоцоли, Филипо Липи, Доменико ди Микелино, Пиер Франческо Фиорентино и др. В залата Данте в двореца се намира невероятната фреска на Липо Меми, а също можете да видите и кулата на двореца – Torre del Podest? или Torre Grossa (построена 1311г. с височина 44м). Волтера (на италиански Volterra) е малък живописен град и община в Италия, в региона Тоскана, провинция Пиза, в географския район Валдичечина. Населението е 11 309 души по данни от преброяването през 2004 г. Град Волтера има 3 000-годишна история. Възможно е в него да се намерят свидетелства и следи от всяка историческа епоха, което придава една уникалност на този град на изкуството. Древните стени на града, впечатляващата Порта ал’Арко (Porta all’Arco), некрополът на Мармини (Marmini) и многобройните археологички находки, запазени в музея Етруско Гуарначи (като например Ombra della Sera със своя уникален профил, погребалните урни и изящно изработените бижута)) са свидетества за етруския период. Днес градът е запазил средновековния си облик не само в градските стени, датиращи от 12в., но и в самия си изглед със своите тесни улици, дворци, кули и църкви. Ренесансът също е оказал влияние върху този град, но без да променя подчертания му средновековен характер. Град Волтера се намира в италианския регион Тоскана между реките Бра (Bra) и Чечина (Cecina). Наричан е още „ветровитият град”, поради факта, че е разположен върху хълмове, намиращи се между долините на Тоскана. Като град с етруски произход, през 11в. той се превръща във важно седалище на епископи. В днешно време той е град на изкуството, а като съкровище, той пази един уникален римски амфитеатър. Районът е много богат на алабастър и оникс, чрез които се развива местното занаятчийство. Туристите (а и не само те) могат спокойно да посетят работилниците и да видят как работят майсторите.