Кажете сбогом на лошия дъх!

1
Добави коментар
biomall
biomall

Всички обичаме да излизаме навън с приятели и да общуваме с тях. Проблема обаче идва, когато имаме проблеми с дъха. Лошият дъх е един огромен и много неудобен проблем. Какво правите за да се отървете от него? Купувате си дъвки и препарати за хубав дъх? Знаете ли, че те са много вредни, оправят уханието на устата ни, но увреждат организма ни. Време е да се запознаете с няколко метода, които са много по-полезни и не ни вредят. Средствата, които ще използвате са подръчни средства. Те са ни предоставени от майката природа, която е дала решение на всеки един наш проблем, дори и на този.

Какво да променим?

Под номер едно ще сложим добре познатата Ви хигиена. Е за някои хора не е чак толкова добре позната. Зъбите трябва да се мият сутрин и вечер, за да избегнете развалянето им, което е най-честата причина за неприятният дъх. Вярно е, че не можете обаче да си миете зъбите на всеки 5 минути или при всяко ядене. Добрата хигиена, не е само миенето на зъбите. Трябва да си намерите подходяща четка за зъби с мек косъм за да не Ви разранява венците. След което трябва да не забравяте да я сменяте на определен период от време. Какво друго да правите? Има и няколко други варианта, само трябва да ги прочетете.
Следващото много важно нещо е да спрете цигарите и газираните напитки, в случай че прибягвате до тях. Ако не го правите това е много добро нещо. Достойни сте за голяма похвала.

Както за повечето неща, водата отново идва на помощ. Тук не става въпрос обаче само за пиенето. Трябва да знаете, че пресъхването на устата също води до неприятен дъх. Но в случая ние споменаваме водата, за да Ви напомним да се жабурите с нея. Това гарантирано помага.

Триковете срещу лош дъх

Сега обаче да преминем към хитринките. За да премахнете лошият мирис на устната кухина, можете да сдъвчете няколко листа от магданоз, босилек или мента. Това определено ще Ви помогне и ще остави приятен вкус, ако обичате подправки. Тези растения са много полезни за организъма, така че с един удар два заека. Преди време Ви предложихме няколко метода за избелване на зъби, един от тях се бори и срещу дъха. Знаете ли кой е той? Точно така содата, само че сега трябва да се жабурите с нея, разтворена във вода, а не да я търкате по зъбите. Друга хитринка е яденето на ябълки или пиенето на сок от лимон. Малко е кисело, но пък е много ефикасно. Сока от лимон трябва да е прясно изцеден, а не от онази химия в магазина с етикет “ лимонов сок“.