Най- интересните места около Мадрид – Толедо, Авила и Сеговия

23
Добави коментар
DSTours
DSTours

Най – интересните места около Мадрид Толедо, Авила и Сеговия

 

 

Мадрид е разположен в сърцето на Испания, в централната част на страната и е известна туристическа дестинация основно с богатото си културно и историческо наследство, което може да бъде видяно навсякъде из града. Извън пределите на столицата можете да посетите няколко много интересни места, на близко разстояние, които също ще ви впечатлят с много исторически забележителности и красива архитектура.

  Вижте кои са те, подредени в топ 3 на най – интересните места около Мадрид:

 

№3. Зад крепостните стени на Авила

 

Авила се намира на 110 км от Мадрид и е чудесно място за полудневна екскурзия.  Известен е със средновековните крепостни стени, заобикалящи града. Построени са през 1090г. Широчината им е 3м, а височината – 12м. Крепостните стени са много добре запазени, както и всичките й 88 кули и 9 входни врати.

Градът е важен религиозен център за страната и родно място на света Тереса, покровителка на Испания. Църквите Сан Висенте, Сан Педро и Сан Сегундо, които ще видите притежават типичните римски черти от XII.

Задължителна спирка в Авила е готичеката Катедрала, която е построена като част от стените и е както крепост, така и църква. Там можете да видите много и интересни картини и скулптури датиращи от 1571г.

В Авила се намира и гробницата на принц Джон – единствения син на Фердинанд и Изабела.

 

№2. Сеговия – град музей на открито

 

Сеговия е популярна туристическа дестинация, разположена съвсем близо до Мадрид.  Градът е известен с древната си история и старинна архитектура и също част от световното богатство на ЮНЕСКО.

Старият град на Сеговия е изпълнен с паметници, площади, църкви и музеи на всеки ъгъл. Но безспорно най- значимите забележителности сред тях са:

1. Римският акведукт – най-големия, най-добре запазен и най-дълъг в западна Европа. Дължината му е 728 м., а височината 28,5 м. Построен още през I – II век от римляните по времето на окупацията на Иберийския полуостров.

2. Катедралата – впечатляващо готическо здание, построено през 1525 г.по времето на Карл V.

3. Алкасар де Сеговия – замъкът е една от най – известните забележителности на Испания. Построен е около XI век, а по – късно става резиденция на испанските владетели. Зад стените на Алкасар ще научите много интересни факти от живота и историята Исабел Първа Кастилска, (коронясана именно там за кралица на Кастилия през 1474 г.), Алфонсо VI и много други …

 

№1. Толедо – готическата столица на Испания

 

Толедо е бил столица на Испания през готическите времена до 1560г., на което се дължи впечатляващата му средновековна архитектура. Още преди да пристигнете ще бъдете впечатлени от красивата гледка към крепостните стени на Толедо и заобикалящата го река Тахо. Поради голямото разнообразие на архитектурни стилове и богата история на „Стария град“, Толедо е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Често е наричан „Град на три култури“ – християни, араби и евреи са живели там векове наред.

Разглеждането на Толедо започва с разходка из малките улички на историческия град, които ще ви отведат в епохата на Средновековието. 

Най – значимата забележителност на Толедо е Катедралата – истински шедьовър на готическата архитектура със своите 27 олтара, пищно украсени със скъпоценни камъни, злато и слонова кост. С 21 метровата си кула, тя е една от най-големите катедрали в страната в готически стил. Построена е на мястото на някогашна джамия.

Прочутият художник Ел Греко създава едни от най-известните си творби именно в Толедо. Неговото изкуство е повлияно до голяма степен от облика, атмосферата и красотата на града. Къщата му днес е превърната в музей, а негови творби можете да видите не само там, но и в Катедралата, в музея Museo de Santa Cruz и църквата Iglesia de Santo Tom.

Зад крепостните стени на Толедо ще видите още много паметници, площади, замъци, църкви и мостове с уникална архитектура.

 

Авила, Сеговия и Толедо са най- известните древни градове около Мадрид – красиви, впечатляващи, далече от суетата на космополитните градове на Испания. Всеки един от тях има автентичен облик и атмосфера. Не случайно са включени в нашата екскурзия до Мадрид и Кастилия с полет от София. Подробна програма на пътуването можете да видите тук:

Не забравяйте да споделите с нас, кой от трите града Ви е харесал най- много! 

 

 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика  | Самолетни билети | Чартъри Германия  | Хотели | Други услуги