ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОС – ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА ГЪРЦИЯ! 2 нощувки, 2 закуски, обиколка на Кавала и Драма + транспорт само за 152 лв.!

1
Добави коментар
bgpochivki
bgpochivki

Първи ден-30.04.2016г:  Отпътуване от Пловдив  в 05:00 ч. от паркинга на хотел „Тримоциум“ по  посока ГКПП Гоце Делчев. . Ранният следобед пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят.

Панорамна обиколка на града(включена в цената) Вълнуващо е да се озовеш в Кавала – красив амфитеатрално разположен над Егейско море град. Mясто, оградено от една страна с високи, прекрасни планини. От другата те среща морето,с плуващите в него острови. В далечината белеят снежните върхове на планината. Облаците над нас разказват истории, оживели в небето. Просторните площади, съвременните сгради и търговски центрове в западната част на града са в приятен контраст с тесните павирани улички, старинните къщи в традиционен стил с дървени чардаци, миниатюрните им градини с цветя, и павираните алеи в източната му част.

Стръмните, виещи се нагоре по склоновете улички водят до най-впечатляващите гледки на града – старите крепостни стени, голямата и красива сграда на църквата „Панагия”, импозантната византийска крепост, както и до акведукта, строен още по времето на римляните, но в последствие разрушен и възстановен отново от Ибрахим паша, великият везир на султан Сюлейман II в началото на ХVI в.

В Кавала е роден един от най-прогресивните за времето си владетели – египетския султан Мохамед  Али паша. Албанец по рождение, той се смята за основоположник на съвременен Египет.Разхождайки се по тесните калдъръмени улички в стария град,с гледка към морето и с къщи с типична османска архитектура,стигаме до родната му къща-музей,която е запазена и до днес.Тя се намира на площада,където се издигна и  бронзова конна статуя в негова чест.Тук ще видим и сградата Имарет-тя е класически пример за ислямска архитектура от 19 век.Построена е от Мехмет Али,като приют за религиозни ученици,а името и означава „място за милосърдие”.Днес сградата е превърната в луксозен хотел.Особено колоритно е и пристанището на града със своите малки рибарски корабчета, заобиколено от десетки малки таверни и магазини. 

Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии.

Отпътуване за  Керамоти . Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – Тасос .

Настаняване в хотела.  Нощувка.

Втори ден-01.05.2016г: Закуска. Свободно време за плаж или по желание или срещу допълнително заплащане-панорамна обиколка на остров Тасос.  

-Екскурзия из  гр. Лименас – древната Агора,

-Археологическия музей,

-амфитеатъра,

-Панагия – старата столица с църквата Панагия

-посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини,

-посещение на манастира Св.Архангел Михаил,

-фабриката за бижута Ирис,

-Алики – залива на сирените.

Връщане в хотела.

По желание и срещу допълнително заплащане-традиционна гръцка вечер. Нощувка.

Трети ден-02.05.2016г: Закуска.

Отпътуване с ферибот за Керамоти. Отпътуване  за гр.  Драма.Пешеходна обиколка на центъра на града – Археологическия музей, където са изложени ценни експонати от пещерата Ангитис и района.Ще се разходим из централния градски парк, ще посетим църквата Св.Варвара, ще се впуснем в миналото на стария град.

Отпътуване за България.Пристигане в Пловдив  късно вечерта.                

 

-Валидност на ваучера за дати :30.04.2016г-02.05.2016г 
-Задължителна предварителна резервация на телефон 0878 626220 ; 0878 20 62 62 
ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОС – ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА ГЪРЦИЯ! 2 нощувки, 2 закуски, обиколка на Кавала и Драма + транспорт само за 152 лв.!
Платете сега само 39.90 лв.,а останалата сума доплатете при сключване на договор с агенцията.
Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая и включва включва: 
• Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
• 2 нощувки + 2 закуски в хотел *** на о.Тасос
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка на град Кавала
• Пешеходна разходка в гр.Драма
Цената не включва:
• Медицинска застраховка за лица до 65години-6 лв
• Панорамна обиколка на остров Тасос – 30 лева 
• Гръцка вечер – 50 лева 
• Фериботна такса- 5 евро
• Разходи от личен характер
Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ ЗАПЛАТЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА СЕ УВЕЛИЧАВА С 20 %
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

Към Офертата