Топ 10 неща, които никога не трябва да публикувате в социалните мрежи

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Социални медии ни дават възможността да споделяме своите мисли и идеи с хиляди виртуални непознати, буквално в рамките на секунди. Вие едва сте измислили нещо и БУМ! То е публикувано и целият свят може да го види. Но преди да „ударите“ бутона „Публикуване“, направете си услуга: преминете през този списък на Топ 10 неща, които никога не трябва да публикувате в социалните мрежи. Спестете си причиняване на вреда или срам за себе си или други хора!

1. Обидно съдържание в социални мрежи

Откъде да започнем? Има толкова много видове съобщения, които попадат в тази категория. Расистки обиди, графични изображения, груби шеги, псувни, прекалено много неща.

Някои собственици на бизнес мислят, че не е голяма работа, от време на време да публикувате неприятна шега или съмнителна картинка; Категорично не сме съгласни. Тази липса на информираност и отношение може да причини непоправими вреди на Вашата марка или персоналност. В случай на съмнение,  изобщо не се колебайте, оставете го!

2. Клюки или атаки срещу конкретни хора

Ако сте били наранени по някакъв начин, може би се чувствате оправдани с нападки в социалните мрежи. Въпреки това, има две големи проблема с това: Първо, когато имате конкретно изказване до някого в този род публично място, можете да развалите отношенията си до състояние в което те няма начин да се възобновят и Вие да съжалявате. На второ място, този вид публично порицаване често казва повече за Вас, отколкото за човека, с когото говорите или за когото говорите. Това изпраща посланието, че не уважавате другите, и вреди на доверието на аудиторията която имате.

4. Като говорим негативно за служител / шеф / колега

Социалните мрежи не са мястото да се пишат оплаквания срещу служители или колеги. Също така не е мястото да дадете конкретни подробности за грешките на служителите или за това как не понасяте шефът си. Споделяне на този тип съдържание в социалните мрежи е не само непрофесионално, а дори в редки случаи то може да бъде основание за правни действия.

5. Споделяне особености около предстоящата Ви почивка или бизнес пътуване

Споделянето на снимки или видеоклипове от пътуване е чудесно за Вашите последователи. Проблемът е, че не се знае точно кой следи профилът Ви! Избягвайте да посочвате конкретните подробности за пътуването (дати, места и т.н.). Още по-добре, да споделяте снимки веднага след като сте се върнали!

6. Споделяне на частни разговори (без разрешение)

Някога получавали ли сте имейл или лично съобщение от някой от Вашите познати или колеги, което не може да чака и искате да го споделите на стената си ? Може би това е страхотен съвет или трик, или може би е блестяща препоръка към Вас или Ваш продукт ? Винаги е добра идея да се пита за разрешение, преди да споделите този тип съдържание в социалните мрежи. Споделянето на снимки или данните за самоличността, определено трябва-да получите разрешение на първо място!

7. Твърде много лична информация

Знаете, че е хубаво да бъдете себе си в социални мрежи. Това значи че сте неповторим и Вашите приятели или последователи да видят истинската Ви същност. Това обаче не означава, че трябва да публикувате всичко за себе си ! Уверете се, че имате добър баланс между информация за бизнесът, работата като цяло, продукт ако представяте такъв смесени с някои лични подробности, за да позволите на Вашите последователи, да разберат, че сте истински човек!

8. Финансова информация

Очевидно е, че никога не трябва да споделяте финансова информация, като Вашата банкова сметка или номерата на кредитни карти !!! Но също собственици на бизнес трябва да внимават за споделянето на информация като финансови прогнози, квоти или печалба. Въпреки, че това може да бъде приемливо в някои индустрии (например, онлайн маркетинг често споделят доклади за месечен доход).

9. Споделяне на публикации или линковете Ви не са подкрепени с доказателства

Преди да споделите един пост или статия, която може да бъде спорна или сензационна, винаги бъдете сигурни, че сте проверили съдържанието. Споделянето на мнения, статии или постове които в крайна сметка са измами (или са неточни) и с тях може да изпратите съобщение, че сте наивни или, че не Ви пука достатъчно. И няма нужда да казвам: преди да споделите някаква връзка, не забравяйте първо да кликнете върху нея и да се уверите, че и Вие сте на това мнение или фактът е проверен!

10. Всичко, което не искате да бъде в мрежата за винаги

Когато поставите нещо в социалните мрежи, можете буквално да имате предвид, че то ще е там за постоянно. Преди да изкажете нещо или да споделите лична информация, запитайте се: „Искам ли това да бъде в мрежата завинаги?“ Ако отговорът е не, не натисна бутона !

Какво бихте добавите към този списък? Какво мислите, че никога не трябва да бъде публикувано в социалните мрежи ? Споделете с нас в коментарите !