Huawei P9 – Дата на излизане, цена и характеристики

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

Ако погледнем 4-5 години назад, Huawei е марка която повечето от Вас, най-вероятно не са чували. Но днес, Huawei започва да прави име на пазара за смартфони, и последно чухме, че компанията е номер 3 в света на смартфон продажбите. Това е причината да  направим това ревю и развълнувани да видим заедно с Вас с какво Huawei може да представи в следващият си Huawei P9.

Дизайн

Като се започне с дизайн на телефона, през изминалата година Huawei са обвинени в копиране на дизайна на своите конкуренти, и според последните слухове и изтичането на информация, то със сигурност изглежда, че Huawei повдига няколко дизайнерски идеи от iPhone 5 и iPhone 6 . Също така на базата на изтеклите снимки, то се предполага, че телефонът може да има метална конструкция. Huawei са направили това с предишните си телефони като Mate 8, Mate S, а в последно време и Nexus 6P, който също беше направено от Huawei, така че не би било изненадващо ако следващият им флагман има метален корпус.

Екран

Освен за Nexus 6P, Huawei имат други телефони с разделителни способности на екрана във Full HD, с Nexus 6P те счупиха калъпа с неговата резолюция QHD. Имайки предвид, производители вече използват QHD дисплей, е напълно възможно и новият им модел да има такъв. За съжаление може да се разочаровате. Предполага се, че Huawei ще се придържа към дисплей с FullHD. Очевидно компанията мисли, че не си струва да изтощи батерията с лек бум в резолюцията. Що се отнася до размера на екрана на Huawei P9 има слух, че ще е 5.2-инчов AMOLED дисплей.

Характеристики

Huawei е един от малкото производители на телефонии, който прави техни собствени чипсети. Ето защо въпреки, че Qualcomm Snapdragon 820 е очевиден избор за водещи телефони през 2016 г. е възможно Huawei да се обърне към използването на собствен чипсет. От слуховете се предполага, че можем да очакваме да видим чипсет Huawei Kirin 950 като дебют в Huawei P9. По същество е същият чипсет като в Mate 8, който не е лош, тъй като е 64-битов окта-ядрен чипсет. В отдела за RAM, на Mate 8 имаше 3GB оперативна памет, но има слух, че на P9 може да има 4GB. Също така има и слухове в които се  предполага, че P9 може да има модел с 6GB оперативна памет.

Камера

Това е мястото, където става малко по-интересно. Изглежда, че 2016 може да бъде годината на две камери, тъй като в слуховете се твърди, че Huawei P9 ще има двойна камера. В действителност това се потвърди няколко пъти в различните сайтове. Предполага се, че и двете камери ще са 13 мегапиксела. Huawei определено не е първият, който се опитва с двоен обектив. HTC са опитвали в миналото.

Функции

Скенер за пръстови отпечатъци – С толкова много внимание е интересът на сигурност тези дни, добри много висок клас смартфони са с пръстови скенери. Въпреки това не прилича на Huawei P9 да има този род функция, или най-малкото не е очевидно, където ще се намира на базата на изтеклите снимки. Множество варианти – Изглежда, че Huawei P9 може да дойде в повече от една версия. Може да бъде в 3 версии. P9, другата P9 Lite, а последната P9 Маx. Предвид факта, че Huawei започна P8 Lite в миналото, това не би било съвсем изненадващо. Посочва се също, евентуално четвъртия вариант, който ще бъде по-добре от всички други версии, като по-голям дисплей, повече RAM и по-добри камери.

Цена и Наличност

Huawei ще бъде домакин на събитието, MWC 2016 което ще се проведе на 21 февруари, където се предполага, на Huawei P9 и неговите варианти ще стартират. По отношение на наличността на телефона, това е наистина нещо което не може да се предположи. Въпреки това, ако P9 наистина е наследник на Р8 който стартира през април 2015 г., ние можем само да предполагаме, че P9 ще стартира по същото време. Huawei P8 стартира миналата година с цена от $ 530 за базовия модел с 16GB памет. Ако приемем, че Huawei ще поддържа на този модел на ценообразуване, да се надяваме да можем да очакваме Huawei P9 на подобна цена. P8 Lite е на цена от $ 249, така че още веднъж, ние можем само да предполагаме, че Р9 Lite ще бъде на същата цена.