Никога повече не правете това, ако не искате да заприличате на него!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Сушенето на дрехи в помещенията, в които живеете, е изключително нездравословно. Чрез прането в  дома ви се разпространяват вредни и опасни спори. Влажните дрехи увеличават влажността на въздуха и така създават условията за съществуване на опасни организми, като например разрастване на популацията на акарите в праха.

Това способства за появата на астма и редица алергии. Най- опасно е в помещения с алуминиева дограма, която не позволява влагата да се изпарява навън. Според британски специалисти при сушенето на дрехи в стаята се развиват спорите, причиняващи аспергилоза. Това е вид гъбична инфекция, засягаща дихателната система. Основните симптоми са кашлица, силен задух и

Advertisement:

треска, последвани с храчки, съдържащи кървави следи, слабост, спад в теглото и висока темапература.

Това заболяване може да протече на различни етапи- обостряне и затишие. Във Великобритания има бум на това заболяване. Експертите препоръчват в никакъв случай да не правим компромис и да сушим дрехи в стаите, защото най- малко два литра вода се изпарява в помещението. Много хора имат достатъчно силна имунна система, за да успеят да се преборят със спорите, но по уязвимите могат да получат увреждане на белите дробове.

Ето и един ярък пример за въздействието на бързо развиващите се спори от изпаренията на влажното пране.

Един мъж дълго време имал големи проблеми с белите

дробове. Развил възпаление. Ходил при много лекари, но те по никакъв начин не успели да му помогнат. Проблемът му продължавал да се задълбочава. С течение на времето установил, че влажния въздух го кара да се чувства по- зле и започнал да суши прането си навън, а не в стаята както правел години наред. След няколко месеца здравословното му състояние  се подобрило значително. Поинтересувал се и разбрал колко вредно е изпарението на такова голямо количество  вода в помещението. Тази влага способства за образуването на гъбички и мухъл, който са много вредни, макар и невидими. Те отслабват имунната система на човек, предизвикват затруднение с дишането, алергии, астма и увреждане на белите дробове.