“Когато един мъж обича една жена”

1
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Той не е филмова звезда. Не световноизвестен лекар, учен или бизнесмен. Той спечели вниманието на медиите, защото… обича съпругата си. И повече от всичко иска да я направи щастлива отново. Да върне усмивката на лицето й. И желанието й за живот.

Семейство Куроки са щастливо женени вече 30 години. Малко преди да се пенсионират, те си обещават, че ще си подарят красиво пътуване из родната им Япония. За да имат повече време за себе си. И да празнуват новия си, по-свободен живот. За съжаление обаче, съдбата им предлага тежко изпитание. В рамките на една седмица госпожа Куроки губи напълно зрението си, вследствие на усложнение от диабет. Когато е на едва 52 години. Отчаяна, тя губи желанието си за живот, изпада в тежка депресия и отказва да излезе от дома им.

Господин Куроки обаче не се отчайва. Той е готов на всичко, за да види любимата си жена отново щастлива. В продължение на 2 години той засажда огромна градина от ароматни цветя, истински розов килим. Желанието му е много хора да посетят красивото, безкрайно море от цветя, което той е посветил на съпругата си. И истински вярва, че тя ще почувства нежния аромат на цветята и това ще я накара да се усмихне отново.

10 години по-късно цветната градина, вдъхновена от тази наистина красива обич, всеотдайност и топлина на този мъж към съпругата му, се посещава от над 7 000 души годишно. Всяка пролет, когато цветята цъфнат отново, множество хора се стичат от околните градове, за да се насладят на прекрасната и ароматна гледка. И да си припомнят, че няма нищо по-вдъхновяващо и жизнеутвърждаващо от Любовта. Днес госпожа Куроки се усмихва отново. И се радва на живота. Защото, “когато един мъж обича една жена”, за него няма нищо по-важно от блясъка в очите й.

А тази година пролетта е дошла по-рано. И цветята вече цъфтят. Така повече хора ще могат да се докоснат до “плода” на тяхната спираща дъха Обич!