МВР и прокуратура със спешни мерки след побоя на Околовръстното

3
Добави коментар
stuklen
stuklen

Прокуратурата и МВР ще обсъждат днес „незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност“. Повод за съвместното заседание ста…

Прокуратурата и МВР ще обсъждат днес „незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност“. Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие, когато в сряда четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София.

От прокуратурата днес ще бъде внесено в Софийския районен съд искане за постоянен арест за четиримата охранители, които набиха 30-годишен мъж и съпругата му.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обеща делото да влезе в съда до десет дни. Пред Нова телевизия тази сутрин тя уточни, че Районна прокуратура София е повдигнала обвинения на 4 лица за хулиганство и за причиняване на средна телесна повреда и причиняване на лека телесна повреда. Задържаните не са служители на лицензирана охранителна фирма.

И двата автомобила, с които са се движили, са иззети. В тях са открити една бухалка и една телескопична палка.

Извършени са проверки на домашните им адреси. Назначена е експертиза на записа, който е направила съпругата на бития мъж.

Проверява се също и скоростта, с която се шофирали, както и маневрите, които са извършвали на пътя, които са застрашавали не само техния живот и на този на околните участници в движението.

Сред четиримата има и с осъдителни присъди – за участие в организирана престъпна група, за причиняване на телесни повреди, за неплащане на издръжка.

 

Източник: www.cross.bg

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове Днес | мерки | причиняване

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!