Заслужава ли Леонардо ди Каприо `Оскар`?

1
Добави коментар
krasenk
krasenk

 

Един от членовете на Американската киноакадемия, който пожела да остане анонимен, заяви, че Леонардо ди Каприо няма да получи „Оскар“ през тази година. Леонардо ди Каприо ще се опита за шести път да получи заветната статуетка.

Въпреки че актьорът вече спечели наградите БАФТА и „Златния глобус“ за ролята си във филма „Завръщане“ (The Revenant), според източника, няма да му се наложи да разчита на статуетката за главна мъжка роля.

Освен това киноакадемикът, цитиран от сайта spletnik.ru, нарича ролята на Лео във филма просто „нелепа“.

Историята с награждаването на Ди Каприо вече се разказва във вицове и дори в шеговита видеоигра, в която приличащ на него герой гони малка жива статуетка по червения килим.

Въпреки популярността си и успешната си кинокариера, той все още не е печелил Оскар. Лео е номиниран заедно с Брайън Кранстън за „Тръмбо“ (Trumbo), Мат Деймън за „Марсианецът“ (The Martian), Майкъл Фасбендер за „Стив Джобс“ (Steve Jobs) и Еди Редмейн за „Момичето от Дания“ (The Danish Girl).

Пожелалият анонимност източник сочи, че и Кейт Бланшет не трябва да се надява на „Оскар“. Тя е номинирана за главната си роля в „Керъл“ (Carol).

За разлика от Ди Каприо, Бланшет вече има „Оскар“. Друга повторна носителка може да стане Дженифър Лорънс за „Джой“. Двете актриси с „Оскар“ ще се съревновават за наградата с Бри Ларсън за „Стая“, Сирша Ронан за „Бруклин“ и Шарлот Рамплинг за „45 години“.

Източник: БГНЕС