“Природата говори” с гласа на Джулия Робъртс

2
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

Когато големите звезди са и големи човеци. Когато използват популярността си, за да прокарват каузи. Когато великите актьори загърбват боричканията за “Оскар”, “Бафта” и “Глобус” и снимат филми не за награди, титли и трофеи, а заради смисъла и посланието. Тогава се получават най-истинските, смислени и оставащи във времето ленти.

Кампанията носи името “Природата говори”, а идеята е на организацията “Conservation International”. В поредица от кратки клипове цяла армия от великолепни актьори ни говори от името на природата. Майката природа е самата Джулия Робъртс, Харисън Форд “играе” Океана, Пенелопе Круз – водата, Лиъм Нийсън – леда, Робърт Редфорд – Гората, Лупита Нионго – цветята, Едуард Нортън – почвата, Кевин Спейси – тропическата гора. Целта този път всички те да използват гигантския си талант, не за да ни се молят да пазим природата, а за да ни напомнят, че “природата няма нужда от хора, но хората имат нужда от природа”. Сигурни сме, че това ще е един от проектите на живота на всеки от тях. Не кампания, а истинско вдъхновение! И урок по човечност и смисъл!

P.S. И в навечерието на Оскарите, едни приятелско намигване към един от основните претенденти тази година: Лео ди Каприо, “хвани ги ако можеш”  Актьорът май ще се “докопа” до Оскар тази година след целия напън, мечки и конски търбуси, но… има още хляб да изяде, за да стане “голям”. Не, нямаме предвид срещите с Путин и целия зор около спечелването на заветната статуетка!