Review: Essence Eyebrow Stylist Set (комплект за вежди)

2
Добави коментар
mybeautylist
mybeautylist

Като се замисля, май никога не съм полагала никакви грижи и не съм гримирала веждите си. Но това не защото не съм искала, а просто защото имам доста голям белег на челото си, причинен от неприятен инцидент в миналото ми. Та този белег засяга и едната ми вежда и там нещата седяха някак си все на криво. Така и не се намери тогава специалист, който да помогне и така си и останаха неща. Но сега, след леки корекции и след направата на перманентен грим на веждите, нещата изглеждат много по-добре. И както можете да очаквате, започнах да се грижа повече за веждите си и да си купувам повече продукти за тях. Първата ми покупка в тази насока се оказа Essence Eyebrow Stylist Set – или така наречените сенки за вежди.

Описание: Essence Eyebrow Stylist Set се предлагат в два варианта “natural brunette style” и “natural blonde style”, или така се каже, това е комбинация от два по-светли цвята предназначени за блондинки и два по-тъмни, предназначени за брюнетки. Освен двата цвята, комплекта съдържа апликатор и 3 шаблона, за тези които се нуждаят от малко помощ. Цветовете са подбрани и съчетани много добре, като имат много естествен и натурален под тон. Единия е по-светъл, а другия по-тъмен, така че можете при желание да ги смесвате за да улучите цвета, който търсите. Цветовете са добре пигментирани, така че внимавайте с количеството, което нанасяте.
Кутийката е малка и много удобна за носене в дамска чанта, понеже не заема много място, но малко ме разочарова. Всъщност самата кутийка представлява капсула, която трябва да отвориш и след това да плъзнеш палитрата на вън. А самата мини палитра е позиционирана на една много мека и тънка формована прастмаса. И честно казано, ако някаде в движение ви се налага да направите лека корекция на веждите, ще ви е малко трудно. Хубаво е, че в комплекта Есенс са включили и четка за нанасяне. Поне няма да се налага да давам допълнително пари и за това. Космите и са синтетични и общо взето, това не е от най-качествените четки, но пък върши добра работа (за бюджетна такава).

Съдържание:
MICA, TALC, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, OCTYLDODECANOL, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, DIMETHICONE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER OIL, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, CAPRYLYL GLYCOL, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), ALUMINA, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).
Цена: 5.49лв. (Дрогерии Лили)

Заключение: Essence Eyebrow Stylist Set е чудесен кит за начинаещи. Съдържа основните неща, които са нужни за оформяне на веждите (палитра от 2 цвята, 3 шаблона, четка за нанасяне и инструкция). Стенсилите от комплекта са един чудесен помощник. Недостатък е това, че ако сте от хората с по-мазна кожа, има опасност сенките да не се задържат за дълго на мястото си, но ако имате make up фиксатор, мисля че няма да имате никакъв проблем да изглеждате перфектно, дори и след дълъг ден. Цената е много ниска и много лесно може да се намери в магазинната мрежа. Недостатък е неудобната опаковка. Добър продукт, но не мисля че ще повторя покупката.