Review: Nuxe Huile Prodigieuse Мултифункционално сухо масло

1
Добави коментар
mybeautylist
mybeautylist

Това нещо, за което страшно много че чудех преди да си го закупя. Имах много опасения в глава си, дали няма да е твърде мазно (понеже моята кожа си е мазна и определено не и е нужен още един пласт мазнина), дали ще попива добре (повечето масла определено не попиват добре в моята кожа), и дали като цяло това не е един напълно излишен за мен продукт. Е радвам се че прескочих задръжките и сега ще разберете защо.
Малко предистория на Nuxe Huile Prodigieuse Мултифункционално сухо масло:
През 1991г., Ализа Жабес създава и предлага Huile Prodigieuse®, първият мултифункционално (подхранване, възстановяване, омекотяване) сухо масло в аптеките за лице, тяло, коса. Той се утвърди като незаменим продукт и бестселър на марката.
През 1998г., 7 години по-късно, се появява Huile Prodigieuse®. Дискретно осветяване на лицето, тялото и косата с изумителен перлени частици. Бързо се превръща друг любимец на много жени.
През 2008г. Обновяване на култовия продукт. Нова супер-активна формула, която е още по-ефективна и по-естествена… истинско съкровище за красота!
И най-накрая: Huile Prodigieuse® е избран за “Продукт на годината” през 2009г.! Тази награда присъдена на мултифункционалното масло за привлекателността, удовлетвореността и иновативността на продукта. Успява да грабне приза из между над 22 000 потребители.
Днес, Nuxe Huile Prodigieuse® продължава да очарова!

No. 1 от предлаганите продукти тип олио в аптеките и дрогериите
Nuxe Huile Prodigieuse® се продава на всеки 7 секунди някаде по света

Състав :
Sopropyl Isostearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Coco-caprylate/caprate, Dicaprylyl Ether, Prunus Amygdalus Dulcis (sweet Almond) Oil, Corylus Avellana (hazel) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/fragrance, Tocopherol, Borago Officinalis Seed Oil, Olea Europaea (olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (rosemary) Leaf Extract, Hypericum Perforatum Flower/leaf/stem Extract, Solanum Lycopersicum (tomato) Fruit/leaf/stem Extract, Caprylic/capric Triglyceride, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool [n1005/e].
Олиото на Нукс съдържа 97,8% натурални съставки и няма консерванти, силикони и минерални масла.
Nuxe Huile Prodigieuse е сухо масло, притежаващо уникална активна формула, която комбинира 30% концентрациа на ценни растителни масла и витамин Е. Ето на кратко и за ползите, които можете да извлечете от всяко едно от 6те масла:
Масло от макадамия
Получава се от студено пресовани ядки макадамия. Сухо растително масло без мирис и много течности, лесно се абсорбира от кожата. Съдържа незаменима мастна киселина, чийто състав е най-близък с този на човешкия себум. Запазва хидролипидния филм, като по този начин подобрява хидратацията на кожата, същевременно защитава, омекотява, подхранва и успокоява кожата.
Лешниково масло
Получава се от студено пресовани лешникови ядки. Маслото може да се похвали с оптимален състав на мастни киселини, които осигуряват еластичност на кожата. Лесно се абсорбира, без да оставя мазен филм върху кожата. Богато на природни фосфолипиди и анти-оксидантния Витамин Е, лешниковото масло е с отличен афинитет към липидния слой на клетките на кожата, което го прави силен хидратант и улеснява абсорбцията му в кожата.
Масло от пореч
Богато на ненаситени мастни киселини, и особено гама-линоленова киселина. Прочуто със противостареещата си сила, действа с насоченост намаляване загубата на вода в кожата, чрез подобряване на междуклетъчния цимент.
Масло от сладък бадем
Изключително хранително масло, съдържащо голямо количество на мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, минерали, фосфор, магнезий, калций, както и витамин A, B и Е. Омекотява, подхранва и успокоява сухата кожа, увеличава еластичността на кожата.
Масло от камелия
Извлечено от семена на камелия, маслото е много богато на олеинова киселина, палмитинова киселина и линолова киселина. Има успокояващо, подхранващо, защитно и омекотяващо действие, а също и подобряване еластичността на кожата.
Масло от жълт кантарион
Получава се чрез накисване на цветовете в зехтин. Има успокояващо и тонизиращи свойства, които работят за възстановяване тургора и тонуса на кожата.
Малко лични впечатления за Nuxe Huile Prodigieuse: Разбира се, първото нещо което ме впечатли беше аромата му. Доста силна миризма, която наподобява аромат на печени захаросани ядки. По-скоро определям миризмата като леко ориенталска. Много специфичен аромат, а който е ползвал маслото със сигурно ще може да разпознае неговия подпис доста лесно. Консистенцията е много течна и лека. За секунди попива в кожата на тялото, като не оставя мазни следи, а само мека, гладка и добре хидратирана кожа. Аромата се задържа доста дълго. Олиото като цяло е доста икономично и с много малко количество от него, можете да покриете цялото тяло.
Относно косата, просто впръсквам малко масло между дланите си и след това го втривам в краищата на косата, понякога и по дължината, но в никакъв слуай близо до корените. Вижда се че заглажда хвърчащата коса, хидратира я, прави я по-гладка и мека.
При лицето и тук само впръсквам съвсем малко количество между пръстите си и нежно нанасям с леки масажни движения. Очудващо колко бързо попива в по принцип мазната ми кожа. Не оставя лъщящ слой по повърхността, а просто бива изпит от кожата. Усещам кожата ти мека на допир, хидратирана и сияйна. Особено подходящо е маслото за употреба през зимните месеци, когато обикновено кожата ми става по-суха и раздразнителна. Можете да смесите и капка или две с фон дьо тена ви и да нанесете. Ще забележите че нанасянето става много лесно, а завършека е много естествен.
Варианти: На пазара се предлагат два варианта на френското мазило – класически и такъв със златни частици. Състава и на двете масла е идентичен, просто при второто са добавени много фини златни частици с цел придаване на повече блясък и сияйност на кожата.
Разфасовки: 50мл и 100мл
Опаковка: Стъклена бутилка със метална капачка. 50 милилитровата разфасовка е с дозатор (вид капкомер), а 100 милилитровата разфасовка е тип спрей.
Цена: Oбикновеното Nuxe Huile Prodigieuse е на цена около 26лв. за 50мл. или 43лв. за 100мл.
Nuxe Huile Prodigieuse със златни частици се предлага за 34лв. за 50мл. или 53лв. за 100мл.
Тези цени са само ориентировачни и са на база мое проучване из между няколко онлайн магазина. Разбира се можете да закупите продукта и от всяка една по-голяма аптека, но разбира се, цената ще бъде малко по-висока.
Заключение: Това е един наистина уникален продукт, и не случайно е печелил награди за качество. Харесва ми това, че е многофункционален и може да се използва за цялото тяло. Много лека текстура, която попива моментално в кожата. Получавам нужната хидратация и като бонус е несравнимия и аромат, който напомня на скъп и луксозен парфюм. Един продукт, а много ползи от него. Мисля че това е нещото, което всяка една жена трябва да има в арсенала си. Със сигурност ще повторя тази покупка!