Билки за повишаване на женското либидо

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Напоследък освен за поддържане на мъжката сексуална активност все повече се говори за средства за повишаване на женското либидо.

От резултатите на неотдавна проведено изследване става ясно, че женското желание отслабва при стрес, преумора и при някои проблеми, свързани със сексуалността на жената.

Тези фактори оказват по-голямо влияние върху либидото, отколкото хормоналните промени при менопаузата. Ето защо приемът на билки за засилване на желанието трябва да се разглежда като част от цялостен подход за подобряване качеството на живот. Релаксация, рационално хранене и реализация – стоят в основите на здравословния начин на живот, при който се запазва сексуалното желание.

Преди да се пристъпи към галеновите (билковите) препарати е добре да се проучат страничните ефекти. Грижата да се редуцира стресът трябва да е във водеща позиция, в противен случай ефектът на терапията няма да е задоволителен. виагра жени

**Трибулус, Трибузан или Бабини зъби
(Tribulus terrestris)
И трите имена се отнасят за едно растение. Билката е сред най-често изписваните за увеличаване на половото влечение, както при жени, така и при мъже. Има свойството да стимулира отделянето на лутеинизиращ хормон (LH), който пък повишава тестостерона. При жените, на които им липсва желание се открива ниско ниво на тестостерон. Нормализацията му води до повишаване на сексуалното желание.
Бабините зъби водят въобще до нормализиране на нивото тестостерон, което предотвратява и скачането на този хормон над норма и развитието на вторични мъжки полови белези.

Билката обаче трябва да се приема с внимание, тъй като има странични ефекти – предизвиква топли вълни при жените в климакс, като следствие на увеличения синтез на LH.

**Дамиана
(Turnea diffusa)
Растението е широкоизползвано за стимулиране на либидото въобще, както при жените, така и при мъжете от няколко столетия. Също както Бабините зъби, Дамианата повишава нивото на тестостерона. Действа като афродизиак.

**Аспарагус
(Asparagus racemosus)
Аспарагусът е разпространен в тропическите гори на Индия. Името, което носи „Шатавари“, се превежда – „имащата 100 мъже“. Използва се коренът на билката. Тонизира и кръвоснабдява женските полови органи. Антиоксидант е, предотвратява дегенеративните изменения, свързани със стареенето. Но също толкова ефективно въздейства и на останалите органи и системи в организма – кръвообращение, дихателна, храносмилателна и репродуктивна система.
Използва се обикновено при недостатъчност на женските полови хормони, полова дисфункция, инфертилитет, в периода на климакс. Подхранва яйцеклетките и повишава вероятността за зачатие.
Казват, че развива любовта…

**Див ямс, мексикански сладък картоф
(Dioscorea villosa)
Веществата, които се съдържат в грудките на дивия ямс, са един вид „предтечи“ на половите хормони естроген и прогестерон. Все още експертите не са категорични дали билката влияе на прогестерона, но категорично е ясно, че повишава производството на естроген и… либидото.
Билката е полезна и с това, че редуцира риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и рак на гърдата в постклимактериума.

Същите растения се използват и при терапия на някои заболявания и разстройства, стрес, предменструален синдром, сухо влагалище и симптомите на менопауза. Опитният специалист може да помогне да се направи подходящо съчетание билки, което да стимулира сексуалното желание и/или да намали симптомите на климакса. Билките подобряват и общото здравословно състояние. виагра жени

Нека се има предвид обаче, че причините за загубата на либидото са разнообразни и при всеки са различни. Желателно е да се направи консултация със специалист, за да се изясни дали не се дължи на здравословен или друг, например дълбок психологически, проблем.

Like this:

Like Loading…