Фирма на сина на Местан прибрала 323 000 лв. от земеделското министерство

1
Добави коментар
mignews
mignews

Фирма на сина на Местан прибрала 323 000 лв. от земеделското министерство

Дениз Атасой е съдружник с Кръстю Зидаров, който бе шеф на изгърмялата пловдивска пирамида „Обединена финансова компания“

Лютви Местан и Дениз Атасой.

Фирма на един от синовете на изритания от ДПС бивш председател Лютви Местан е прибрала 323 002 лв. от земеделското министерство.

Пловдивската компания „Счетоводен център“ ООД, в която акционер е и Дениз Атасой, е била консултант по земеделската програма САПАРД. През юли 2007 г. тя е получила крупната сума от земеделското министерство по проект на фирмата „Инженеринг 21“ АД, научи МИГNews.info.

Счетоводен център“ ООД е поискала 348 193 лв. за услугите си, но са им изплатени 323 002 лв.

По предпресъдинителната земеделска програма „Инженеринг 21“ АД пък получава 2 526 330 лв.за модернизирането на фалиралата вече винарската изба „Реджина естейт“ в първомайското село Искра. Докато е бълвала вина, избата е била касичка на Лютви Местан, а хора от движението често ходели в селото. Избата е глобяване многоктратно заради фалшива продукция.

„Инженеринг 21“ е собственост на Кръстю Зидаров, който през 2002 г. той е бил управител на изгърмялата финансова пирамида „Обединена финансова компания” (преди това „Тракия Лизинг” и „Балкан Сис”), собственост на Христо Александров, Петър Нейчев и още петима души.

Синът на лютви Местан Дениз, който има турско гражданство, но живее в Пловдив, става съдружник в „Счетоводен център“ ООД през март 2006 г.  Негови съдружници там са Елена Филема, Емил Тончев и „Тракия – керамик“ АД на Кръстю Зидаров. В Борда на директорите е и синът му Русиян Зидаров.