Официално: Плевнелиев и Попова няма да са кандидатите на ГЕРБ на президентските избори

1
Добави коментар
mignews
mignews

Официално: Плевнелиев и Попова няма да са кандидатите на ГЕРБ на президентските избори

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов обяви тази вечер в „Панорама“, че президентската двойка, която ГЕРБ ще издигне, ще е „по-добра от сегашната“.

„Тя ще бъде печелившата, защото имаме най-добре структурирана партия“, каза Цветанов. По думите му кандидатите, които ГЕРБ ще издигне, ще получат и по-широката обществена подкрепа, защото „те са се доказали в политическия живот на страната и са изключително приемливи за много политици, политически партии и граждани на България“.

Цветанов коментира и заплахата за живота на премиера Бойко Борисов, за която обяви самият министър-председател в началото на седмицата. „От 2001 г., когато премиерът беше в качеството си на главен секретар, винаги е имало определени заплахи за живота му и той никога не иска да се говори по тази тема“, каза Цветанов и подчерта, че за него е по-важно, че след приемането на закона за Национална служба за охрана, вече може да се събере специална комисия, която да обсъди постъпилата информация от директорите на специалните служби и да вземе решение, което „да гарантира сигурността на всеки застрашен политик или друг човек“.

Цветанов определи битката срещу корупцията „като нещо, за което трябва да се бориш дълги години“. „В годините на преход се създаде един огромен дефицит на доверие от обществото към институциите“, посочи той. Според него с решението си да спре обществени поръчки премиерът категорично е показал „ясна политическа воля“.

„Смятам, че премиерът показа много ясен знак и на ход са съответните ресорни министри и процедури, които трябва да бъдат направени“, каза той в коментар на приетия закон за обществените поръчки. „Предстои избор за Комисията за защита на конкуренцията и това ще бъде една допълнителна гаранция за противодействие на всички тези твърдения, внушения и политически изказвания, които бяха направени в последните няколко месеца. Трябва един път завинаги да се прекрати подобно спекулативно поведение и когато постоянно някои търси противника и тази агресия, за да извлича някакъв политически дивидент“, заяви Цветанов.