А вие можете ли да решите тази задача?

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Сигурно много често попадате на подобни въпроси в социалните мрежи, но точно този ще ви накара най-много да размърдате мозъка си.

Реклама:

Въпреки, че на пръв поглед въпросът изглежда много лесен, отговорите които хората дават във Фейсбук са много различни.

Нека заедно потърсим верния отговор.

Като за начало да видим ябълките в първия ред. Ако 3 ябълки са равни на 30, то една ябълка е равна на 10. Това беше най-лесното.

Щом една ябълка е равна на 10, то два банана са равни на 8, а един банан е равен на 4.

Ако един банан е равен на 4 и когато от този банан извадим един кокосов орех и се получава 2, то тогава кокосовият орех е равен на 2.

И да се върнем на въпроса. Кокосовият орех е равен на 2, ябълката – на 10, а бананът – на 4. Би трябвало след извършване на събирането отговорът да е 16.

Ако обаче се вгледате по-добре в снимката ще забележите, че кокосовият орех на последния ред не е цял, а половин. Това означава, че стойността му не е равна на 2, а на 1.

Ако продължите да гледате внимателно ще видите, че броят на бананите в чепката на последния ред не е 4, а 3. Това означава, че при събирането трябва да сложите цифрата 3, а не 4.

В такъв случай отговорът трябва да е: 1 + 10 + 3 = 14

Въпреки всичко въпросът може да няма никаква връзка с плодовете на горните редове. Тогава отговорът може да е съвсем друг. Какъв е той според вас?

А вие можете ли да решите тази задача? 5.00/5 (100.00%) 1 глас[а]