Вижте как изглежда новият „дом на колела“ КАМАЗ НЕФАЗ VIP (снимки)

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Руската компания „Караванцентр“ представи новия си проект за луксозен кемпер Камаз Нефаз VIP. „Дом на колела“ всъщност тук придобива буквален смисъл, тъй като композицията е с размерите на ТИР.

Мега кемперът се състои от влекач Камаз 44108 6х6 и 13-метрово ремарке, в което е разположена жилищната част. Самото ремарке се предлага в две комплектации – като луксозен кемпер и като подвижна столова за работници, например.

VIP кемперът се състои от доста луксозни помещения – спално с пълноразмерен креват, хол с диван, баня с подово отопление, сауна, душ кабина, кухня и трапезария с 6 или 8 места. Жилищния модул на полевата столова предлага спални боксове за 6 човека, трапезария с 4 – 5 места, баня и голяма кухненска зона за приготвяне на храна в големи количества.

Жилищният модул в полуремаркето е изграден от 5-сантиметрови композитни сандвич панели с облицовка от армирана пластмаса и допълнително водоустойчиво покритие.

Кемперът разполага и с допълнителна малка веранда с прозрачни найлонови стени.

За отоплението и климатизацията се грижат два климатика Dometic HB 2500, електрическо подово отопление в банята и сауната, вентилатор и люкове на покрива.

Електрическата система разчита на гелови акумулатори с голям капацитет, изводи за включване към 220-волтова мрежа, един мощен 13-киловатов агрегат и един по-малък, но и по-безшумен бензинов генератор.

Влекачът Камаз 44108 е допълнително оборудван със сателитни комуникации, автономни отоплители, боксове за съхранение на продукти и увеличени горивни резервоари с подгреватели, за да може жилищната композиция да се използва и в студените райони на Сибир.

 

Вижте как изглежда новият „дом на колела“ КАМАЗ НЕФАЗ VIP (снимки) 5.00/5 (100.00%) 1 глас(а)

loading…

Edit