Определиха Aston Martin DB11 за най-красивата кола в света (снимки+видео)

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Без значение кой ще бъде следващият Джеймс Бонд, неговия гараж ще има един от най-невероятно красивите автомобили в света. Разбира се, новото Bugatti Chiron може да е най-бързият автомобил в света. Но най-красивият сега е Aston Martin DB11.

След дългоочаквания дебют на автомобилното изложение в Женева, Швейцария, DB11 промени историята на марката и 007.

Под красивия дълъг, алуминиев капак на двигателя се намира на нов 5.2 литров V12 двигател с два турбокомпресора проектиран от Aston Martin, който е свързан към осемстепенна автоматична трансмисия. Развивайки 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент, DB11 се движи със 100 км/ч само 3.9 секунди след потегляне и достига ограничената максимална скорост от 320 км/ч.

Това е повече от достатъчно мощност, за да може Бонд да се изплъзне и на най-злите си врагове.

DB11е достатъчно красива, за да засенчи всички манекенки. Той е достатъчно бърз, за да засрами леопард, който развива 100км/ч за 4 секунди. И също така е достатъчно шумен, за да оглуши малко дете. Въпреки това, най-впечатляващото в новия Aston Martin е неговия, единствен в класа, инфоразвлекателен кабинет в луксозния интериор.

На мястото за водача пълноцветен 12 инчов TFT LCD дисплей, а до него има нов 8 инчов TFT екран предоставящ информация и развлечения, за които компанията твърди, че е по-лесен за използване и разчитане от преди.

Дизайнерите са добавили нова функцията за автоматично паркиране и камера с 360 градусова картина отгоре, управлявана от информационно развлекателната система на автомобила. Това означава, че няма да има паник атаки, когато се опитате да паркирате струващия $ 211.995 DB11.

DB11 е от съществено значение за Aston Martin след представянето на DB9 през 2003 г. Той продължава линията на моделите с V12 двигател, който изчезнаха през последните години.

loading…