Никога не яжте тези храни преди лягане!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Може да Ви прозвучи малко странно, но според специалистите преди лягане не трябва да се консумират зеленчуци. Причината за това е, че те съдържат фибри, които се движат доста бавно в храносмилателната система и ще ни държат будни до доста късно вечер. 

За чипса и другите бързо приготвени и преработени храни дори не е нужно да коментираме, колко са вредни. А освен това съдържат и високи дози на мононатриев глутамат, които със сигурност ще нарушат нормалния сън в малките часове на нощта. За това не ги яжте преди сън. 

Тестени и макаронени изделия също не е добре да бъдат похапвани поне 2-3 часа преди лягане, защото съдържат доста въглехидрати и мазнини, а всички знаем като не се изразходват, къде отиват те. 

А най-лошото, което можете да направите преди сън е да похапнете сладолед или шоколад. От сладоледа ще напълнеете, а шоколадът ще Ви държи будни доста време, след като си легнете, защото съдържа кофеин. А, ако не сте свикнали да пиете по една чаша кафе преди лягане и да заспите, по-добре не го хапвайте. Ще има същия ефект като едно силно, ободрително кафе, предават колегите от lifebg.net.