Новият пелетен котел на HERZ – Pelletstar T-Control, заместника на Рelletstar BioControl

1
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Пелетният котел Pelletstar T-Control е предназначен за отопление на еднофамилни и двуфамилни къщи. Мощностите, с които се предлага са – 20, 30, 45, 60 kW.

Рelletstar T-Control e новия модел котел на пелети заместник на Рelletstar BioControl. Горивото на Пелетстар е пелети. Котлите са напълно автоматизирани, включително и с автоматично почистване на горивната камера и топлообменниците за оптимално горене и топлообмен.

Пелетните котли Херц Пелетстар притежават модерен красив дизайн и безспорна функционалност. Отличават се с икономичност и изключително лесно обслужване. Това е идеалното екологично и напълно автоматизирано съоръжение за отопление, работещо по системата ”Plug and Play” – само включваме и се топлим.

Котелът, изгарящ биомаса – дървесни пелети, ще ви очарова с възможности си!

Компактните размери и еднофазовото му електрозахранване (230 V) ще ви спестят неприятности още при проектирането и изпълнението на котелното. Трифазно захранване е необходимо само при някои от многото варианти на складово стопанство за работа на шнековете за зареждане с гориво.

Eто и някои от основните предимства на Pelletstar:

извънредно висок КПД (> 93%) управление на цялата отоплителната система оптимална технологична сигурност свобода и гъвкавост при разполагането му в котелното, благодарение на малките габарити и различни системи за зареждане с гориво Освен компактния вариант – с бункер за ръчно пълнене, съществуват многобройни варианти на системи за подаване на гориво от склад. Захранването на котела с пелети се осъществява посредством система от транспортни шнекове, пневматичен транспорт или комбинация от двата типа – шнек + пневматика.

Свали каталога на Котел Рelletstar T-Control в PDF формат

Още възможности:

Бункер за система с пневматичен транспорт на pelletstar се предлага в два размера:

– 86 л. / 56 кг – 109 л. / 71 кг Бункерът от 86 литра може да се използва за pelletstar 10-30, а този от 109 литра – за pelletstar 10-60.

Бункер за ръчно зареждане с пелети

Откажем ли се от автоматичното зареждане с гориво от склад съществува възможността за ръчно пълнене на бункер с гориво. Бункерът за ръчно зареждане се предлага в два размера: – 165 л. / 107 кг – 195 л. / 127 кг при това бункерът от 165 литра може да се използва за pelletstar 10-30, а този от 195 литра – за pelletstar 10-60.

Още по-голям комфорт се предлага и голям бункер за ръчно пълнене с обем от 400 л.(260 кг) за pelletstar10-30 и 480 л. (310 кг) при pelletstar 45-60.