Празник на лалето в Истанбул

2
Добави коментар
GpTravel_Bg
GpTravel_Bg

ПРОГРАМА

Дата: 21.04.2016

Престой: Четиридневна

Цена: 199 лв.

1 ден.  21.04.2016  СОФИЯ – ХАСКОВО – КАПИТАН АНДРЕЕВО –  ИСТАНБУЛ
Отпътуване от гр.София в 19:30 ч.,  по маршрута София – Пловдив – Хасково –  Свилeнград  –  Одрин  –  Истанбул. Нощен преход.
 
2 ден.  22.04.2016  ИСТАНБУЛ
Пристигане сутринта в древния Константинопол – по възможност настаняване в хотела. Панорамна обиколка на Истанбул с професионален местен екскурзовод на български език. Преминаване по въжения мост над Босфора в Азиатската част, където ще се посети  хълма Чамлъджа, който е с надморска височина от 268 метра. От мястото се открива прекрасна гледка към Мраморно море, Принцовите острови и Босфора. Фотопауза. Тук може да изпиете ароматно кафе и чай и да хапнете най-хубавите гевреци в цял  Истанбул . Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган. Свободно време за почивка и снимки. През този сезон парка е осеян с милиони лалета , които образуват различни фигури. Посещение на небостъргача Сапфир, най-високата жилищна сграда в Европа. Стъпите ли на панорамната площадка , буквално увисвате във въздуха, а Истанбул е под краката Ви. На 4D киното в небостъргача можете да направите панорамна обиколка на целия Истанбул и да усетите прелестта на този Величествен град . Връщане в хотела. Свободно време за почивка и шопинг. Нощувка.

3 ден.  23.04.2016  ИСТАНБУЛ
Закуска. Отпътуване към пристанище Еминюню за разходка с корабче из Босфора с  богата беседа на български език – около  2 часа. По време на разходката ще видите красиви дворци, джамии, исторически сгради, както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали. Останалите имат възможност да посетят популярния Египетския пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чайове, кафе и др. Посещение на двореца  „Долмабахче” . Разглеждане на Историческия Хиподрум с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II.  Посещение на Синята джамия – уникална с шестте си минарета, църквата „Света София”, Водохранилището . Свободно време за разходка и шопинг в Капалъ Чршъ. Нощувка.
 
4 ден.  24.04.2016  ИСТАНБУЛ – ОДРИН – КАПИТАН АНДРЕЕВО – СОФИЯ
Закуска. 08:30 ч. отпътуване за Мall Forum Istanbul, където можете да разгледате аквариума „Sea Life” .  Тук ще видите изключително разнообразие от риби и морски животни преплитащи се в симфония от цветове . Отпътуване за Одрин, където ще имате възможност да си купите перилни препарати, баклава, ядки, локум, кори за баница и мн. други.  Отпътуване за България.  Пристигане в  София късно вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА  ЦЕНА НА ЧОВЕК  НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ  :

2 нощувки в хотел  ***  в Истанбул;

2 закуски;

Транспорт с комфортен  автобус;

Панорамна туристическа обиколка на Истанбул – европейска и азиатска част с местен лицензиран екскурзовод на български език;

Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут ;

Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Нощен Истанбул – 12  € /при минимум 15 човека/;

Вечеря в панорамен ресторант (организират се на място) – около – 15 €;

Разходка с корабче – 15 €;

Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

                    – „Света София” – 30 TRY;
                    – „Долмабахче“ – 30 TRY;
                    – панорамната тераса на     небостъргача „Сапфир“-18 TRY;
                    – панорамната тераса и 4D кино на небостъргача „Сапфир“ – 28 TRY;
                    – Аквариум „Sea Life ” – 41 TRY;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

настаняванeна дете до 6 години – безплатно;

настаняване на дете от 6 до 12 години –минус 30 лв.

 
Доплащане:

настаняване в единична стая –  плюс  60 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи : 40 човека ;

Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
 

Полезна информация:
Необходими документи:

Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

 За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.