Историята за Бог с Морган Фрийман

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

The Story of God with Morgan Freeman ©National Geographic Channel

На 10 април 2016 г. (неделя) от 20:55 часа National Geographic Channel ще излъчи премиерата на продукцията „Историята за Бог с Морган Фрийман“. Кой е Бог? Откъде идваме? Къде е коренът на злото? Какво се случва, след като напуснем този свят? Всички си задаваме тези въпроси в определен етап от живота си. Изключителната поредица от шест епизода „Историята за Бог с Морган Фрийман“ на National Geographic Channel и Revelation Entertainment търси отговорите.

В опит да намери обяснение за вярата на хората в Господ, световноизвестният актьор и носител на „Оскар“ Морган Фрийман се отправя на пътешествие до най-важните религиозни средища по света. Стига до Стената на плача в Йерусалим, до Дървото Бодхи в Индия, храмовете на маите в Гватемала и египетските пирамиди. Отправя се и към Чатал Хююк – най-добре запазеният неолитен град от 7500 пр.н.е., открит в Турция. Потапя се в религиозни ритуали и се подлага на тестове в научни лаборатории, за да разбере как границите на невронауката се пресичат с тези на вярата.

The Story of God with Morgan Freeman © National Geographic Channel

„Само за няколко месеца обиколих близо 20 града в седем държави, търсейки отговори на големите религиозни мистерии“, казва Фрийман. „Призовах към молитва от джамия в Кайро; взех уроци по медитация от будистки лидер от най-стария род на прераждащите се лами; разговарях за Галилео Галилей с главата на Папската академия на науките и изучих инструкциите за задгробен живот в Пирамидите. На някои места открих отговори. На други – още въпроси. Но разбрах едно – всички ние искаме да бъдем част от нещо по-голямо от нас. И със сигурност сме част от него“.

Поредицата „Историята за Бог с Морган Фрийман“ е продуцирана от Revelations Entertainment за National Geographic Channel. От страна на Revelations Entertainment, изпълнителни продуценти са Морган Фрийман, Лори Маккриъри и Джеймс Янгър. От страна на National Geographic Channel, изпълнителен продуцент е Майкъл Джей Милър, вицепрезидент „Продукция и развитие“ е Кевин Мос, старши вицепрезидент „Програма и развитие“ е Алън Еърс, а директор „Оригинална програма и продукция“ е Тим Пастор.

Коментари

comments