Приложение на LED крушки и LED лампи в индустриалното осветление

4
Добави коментар
weblip
weblip

Приложение на LED крушки и LED лампи в индустриалното осветление

С развитието на висока ефективност и високо мощните светодиоди е станало възможно да се използват светодиоди за осветление. За да се насърчи преминаването към LED лампи и други осветителни тела с висока ефективност, Министерството на енергетиката на САЩ е създало конкуренция, чрез издаването на L награда. The Philips Lighting Северна Америка печели първото състезание за LED крушка на 3 Август 2011, след успешен период от 18 месеца, използвайки интензивно поле, лаборатория и изпитване на продукта.

Светодиодите са използвани също за улично осветление и в други архитектурни обекти. Механичната здравина и дълготрайност ги прави подходящи и за осветление при автомобили, мотоциклети и велосипеди. LED светлината на емисиите може да бъде ефективно контролирана с помощта nonimaging принципи.

През 2007 г. италианското село Торака, за първи път използва улично LED осветление, за да замени цялата си улична система за осветление с LED крушки.

LED лампи са използвани и в авиацията. Airbus използва LED осветление в своята Airbus A320, засилено от 2007 г. насам и Boeing също използва LED осветление в 787. LED крушки се използват и сега като осветление за летищата за хеликоптери.

LED крушки се използват също така като източник на светлина за DLP проектори, и в Backlight LCD телевизори (посочени като LED телевизори) и лаптоп дисплеи.

RGB светодиоди повдигат цветовата гама на 45%. Екраните на телевизионните и компютърите могат да се направят по- тънки, като използват светодиоди за подсветка.