Курс по графичен дизайн

1
Добави коментар

Говорейки за стила на първите две десетилетия на XX век, е разделен на четири основни области на стил, от една страна, рязко разграничени един от друг, а от друга, живеещи намеса:
а) Кич;
б) Модерно;
в) Авангард модернизъм на;
г) Арт Деко.
Кич. Началото на XX век – това не е умишлена стилистичната концепция и спонтанно развита начин изображение. Нова технология за печат в този момент все още не е усвоен естетичен, професионален дизайн на образованието в съвременния смисъл на думата не съществува. Освен това, съставът на който и да е продукт на графичен дизайн (реклами, плакати, вестници и т.н.) компоненти на готовите фонд типографски орнаменти. Обяви, плакати и билбордове са създадени въз основа на опростена и монотонно реклама схема наборен. Резултатът зависи от това дали шрифта и изберете кои словослагател. Това е допринесло за появата на огромен брой непрофесионални продуктов дизайн. По принцип, това явление започва през втората половина на XIX век и продължава успешно в началото на ХХ век. Независимо от това, следва да се отбележи, че “липсата на вкус”, и “кич” началото на XX век – това е все още достатъчно качествени и интересни графични решения, ако ги погледнем от гледната точка на настоящия момент. Пример за такъв “наивен” кич може да се счита за такова нещо като руската търговско-промишлено плакат.
Илюстрациите на книгата продължава да доминира модерен. Ние наричаме две интересни илюстратори очевидно изложени на Обри Винсент Биърдсли -. Хари Кларк (илюстрации към приказките на Ханс Кристиян Андерсен, и Джон Евстейн (илюстрации за “Хамлет” от Уилям Шекспир) И двете творци създават сложни графични творби, изобилстващи деликатни орнаменти тълкувания на двете. изпълнители – мрачни, в духа на упадък естетика.
Типичен пример за графичен дизайн на този период са военни плакати от различни страни на Първата световна война: яснотата на графични решения, съчетани с геометризма и декоративни петна. Графиките ще бъдат наречени Bendu Владислав Теодор (1873-1948), известен със своите изразни военни плакати, списания дизайн (например, неговата корица на списание “Популярна наука” символизира борбата на човека с природата и показва мускулна мъжко тяло, движещи се скали: състав елегантност – от модерния , точност – от арт деко), фотографии и картини (също, по-скоро като графичен деко изкуство).
Основният стил на 20-30-те години на XX век е арт деко. Art Deco първоначално е създадена като линия, свързваща най-новите постижения на функционалистката дизайн с цитати от различни култури и епохи, които са били да разнообрази скучно чистота на модернизма. Ето защо, всички основни стилови тенденции в 30-те години до известна степен асимилирани данните за стил. Възможно е да се разграничат основните стилистични тенденции в графични 20-30s дизайн.
Графичният дизайн винаги е било място за реалистични изображения, независимо от преобладаващия стил.