БЪРЗО И ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

95
Добави коментар
rusenez
rusenez

БЪРЗО И ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРАХА ВЪРХУ ХЛАДИЛНИКА – Прахът има свойството да образува тънък филм върху хладилника, който можете да отстраните, като го почистите с топла вода, към която сте добавили течен омекотител /1 част омекотител на 3 части вода/.

“ИЗТУПВАНЕ“ НА ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ – За целта трябва да сложите възглавницата в голям найлонов плик, да пъхнете маркуча на прахосмукачката, да затворите плика херметически с ръка и да изсмучете праха.

 

ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕПРИЯТНИ МИРИЗМИ И СЛЕДИ ОТ МАТРАКА – Поръсете го отгоре със сода бикарбонат. Оставете да действа 20-30 минути/или цяла нощ ако следата е от напикано/, след което изсмучете с прахосмукачката.. Матракът ще ви замирише на нов и върху него няма да останат никакви следи.

ПОДДЪРЖАНЕ НА ТЕРМОС – Ако не искате да използвате химически продукти, просто сложете в бутилката оризови зърна и налейте малко топла вода. Затворете термоса, разклатете енергично в продължение на няколко минути и задачата е изпълнена.

БЪРСАНЕ НА ПРОЗОРЦИ – Минете току-що измитите прозорци с парче стар вестник. Стъклата ще блеснат и няма да останат никакви следи. По същия начин можете да измиете и огледалата в къщи. Намокрете стар вестник с препарата за почистване на стъкла, изтриите огледалото и то ще заблести като ново.

РАЗЛЯТО НА ПОДА ОЛИО – Можете да го отстраните лесно, като поръсите обилно петното с талк. Изчакайте той да попие олиото , след което просто изметете остатъците и измийте пода, както обикновено/ако нямате талк в къщи, можете да използвате брашно, то върши същата работа/.

ИЗГОРЯЛА ТЕНДЖЕРА – Ако искате да я използвате отново, кипнете в нея белина, смесена с малко вода, и всичко ще изчезне в миг. Внимание! Избягвайте да се надвесвате над тенджерата по време на операцията, за да не вдишате изпареният

КОТЛЕН КАМЪК В ТЕНДЖЕРА – Ще го отстраните, като кипнете в нея обелки от картофи.

БЛЕСТЯЩИ КРИСТАЛНИ ЧАШИ – Кристалът ще възвърне блясъка си , ако потопите чашите за няколко часа в хладка вода, в която сте пуснали няколко резенчета суров картоф – разклатете, изплакнете и подсушете.

ПОДДЪРЖАНЕ НА ЮТИЯТА – Гладещата част на ютията се зацапва лесно и оставя следи върху тъканите. За да отстраните тази коричка, не помага нито един абразивен препарат. По-добре намокрете парче плат, поръсете обилно с фина сол, така че да се получи смес, с която ще можете да отстраните напластената мръсотия по ютията. За финал изгладете парче плат, напоено с вял оцет, което ще отстрани последните следи.

СЛЕДИ ОТ ИЗГОРЯЛО ВЪРХУ ДРЕХИТЕ – Ако сте оставили задълго ютията върху дрехата, върху нея може да се получи следа от изгоряло. Не изпадайте в паника. Обработете петното с чист парцал, напоен с кислородна вода. След това изперете с хладка сапунена вода, изплакнете и проснете да се суши.