Борса за матраци Вит – Леглото Най-добрия матрак за парите, с които разполагате – Водещите марки матраци

1
Добави коментар
eventA
eventA

Когато избираме новият си матрак, ние обикновено го пипаме, като това все още е основния и най-често използван метод, но всъщност се налага по-детайлно обяснение, защото това е грешен начин за тестване. Да получите правилната еластичност или твърдост за Вашия матрак е наистина първото нещо което трябва да установите, а не всички матраци са еднакви.

 

На първо място, в индустрията за матраци трябва да има много точна дефиниция за мек, средно твърд или твърд матрак, а всъщност такава конкретика липсва, така че се изисква някаква база за сравнение, за да може да отговаря на вашата дефиниция за мек, средно твърд или твърд матрак и да бъде еднаква с тази на всички останали.

 

Какво точно искате вие?

Да кажем, че вашето ниво на комфорт е твърд матрак. Дали имате предвид пружинната система или твърдостта на повърхността?

 

Опората на всички пружинни основи са относително еднаква, особено ако се ползва същия размер на пружината (дебелината на телта). Същото важи и за матраците, които имат индивидуално опаковани пружини. Те са далеч по-добри от матраците, чиято основа е изградена от клетъчна система с пружини. Ако натиснете самата индивидуално опакована пружина, лесно ще разберете къде точно е приложен натиска, къде се чувства по-мек и като цяло къде има повече опора.

 

 

Колко тежите?

Отново, това играе изключителна роля в избора Ви на матрак, но рядко се споменава от клиентите. Човек, който е по-слаб един ортопедичен матрак ще му бъде много твърд, а от друга страна човек, който тежи повече, може да реши че това е точния матрак за него. 

 

Тук е и ролята на консултанта в магазина, който ще предложи възможно най-добрата опция. Ние във ВИТ – Борсата за матраци знаем точно какъв матрак ще бъде абсолютно неподходящ за човек с тегло над 100 килограма, и кой матрак би бил идеален за него. Със сигурност знаем това много добре от клиента. Знаем кои материи са по-здрави и издържливи, знаем какъв тип пружини могат да бъдат по-поддържащи, както и кой матрак ще е по-добър ако има допълнителен слой вата. Наистина не трябва да избирате сами новият си матрак. Нужно е да знаете всички възможни алтернативи.

 

Трябва да се обърне внимание и еластичността на матрака, която зависи от размера му. При  единичния матрак тя ще е по-твърда от тази на двойния. Колкото по-голям е матракът от край до край, толкова по-мек ще се усеща той. Така че, когато отивате да си купите матрак, голям или малък, трябва да обърнете внимание на неговата еластичност. 

 

Трябва да се помисли и за материята. Матраци, които са с най-горен слой от латекс или от пяна винаги трябва да са облечени в мека материя. Ако е полиестер – обикновено се използва дамаска (от вълнен плат) за облицовка на матрака. Когато производителите на матраци искат да имат по-мека еластичност, те използват по-скоро трикотажен плат, отколкото дамаска – тя действа обратното. Дамаската наистина не трябва да се използа за латексов или матрак от пяна.

 

 

Кои са най-меките матраци, които ВИТ – Борсата за матраци ще ви предложи?

 

Най-меките матраци в продуктовата ни гама са на марката HONEY – Моделът ММ 18. Това е матрак с капитонирана памучна дамаска и двупластова вата (памук / полиестер). Направен е от Memory foam – високоеластична пяна, реагираща на топлината и тежеста на тялото (Bayer), Ultraflex HR – високоеластична пяна, дишаща през целия си обем, профилирана за различни натоварвания (Bayer) и Memory foam – високоеластична пяна, реагираща на топлината и тежеста на тялото (Bayer).

Меката тапицерия в най-горните си слоеве на тези матраци гарантира, че ще потънете и ще изпитате истинско усещане за мекота.

 

Кои са най-твърдите матраци, които ВИТ – Борсата за матраци ще ви предложи?

 

Моделът ДЮК на HONEY е с ръчно ушита дамаска от естествени материали и с цип. Това е  ортопедичен матрак с уникална комбинация от мемори пяна и високоеластична пяна с висока плътност. Височина му е 23 см. 

 

 

Много твърди или много меки матраци

 

Рядко има хора които предпочитат твърди като камък матраци или изцяло поглъщащи от мекота матраци. Ако Вие сте от този тип, споделете с нас Вашите предпочитания, за да можем да изберем продукт, който да отговаря на бюджета Ви и ще е най-подходящия за Вас. Гамата от твърди матраци които продаваме и е идеална, както за хора над 100 килограма или по-леки, които предпочитат супер солиден, но и двулицев матрак

 

Обобщение

 

Запомнете, че първото нещо, с което трябва да започне Вашето търсене е най-добрата комбинация от компоненти на матраците, за парите с които разполагате, а едва след това идва въпроса дали матрака е мек, средно твърд или твърд. Нашият екип може да Ви асистира в калкулирането на еластичността на пружините, които да отговарят на Вашето тяло и килограми, и как ще почиствате горните слоеве на тапицерия – свържете за повече информация.

 

Ако имате късмет да разполагате с по-голям бюджет, тогава може да си вземете ръчно изработен матрак направен специално за вас от най-добрите налични материали. За много от нас обаче, това не е опция. И така, знаейки кои са най-подходящите алтернативи за Вашия бюджет, ние ще Ви предложим възможно най-добрия матрак за който си мечтаете.