Турски сериал с римейк в САЩ

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Game of Silence е американска версия на Suskunlar

Турският сериал от 2012 г. Suskunlar (букв. – „мълчаливите“ или „безмълвните“) се превръща в американския сюжет, зад който застава Каръл Менделсън, изпълнителен продуцент и архитект на тв феномена „От местопрестъплението“.

Виж още: Турция втора по износ на сериали в света

Главният герой е успял адвокат от Атланта (Дейвид Лионс от сериала „Революция“, в момента по Би Ти Ви), посетен неочаквано от свои приятели от детинство 25 години по-късно.

Когато мрачната тайна, която си мислят, че са погребали, излиза наяве, те трябва да скрепят отново дружбата си, за да поправят злините от общото си минало. Това поставя на изпитание не само тяхната лоялност един към друг, но и жаждата им за отмъщение…

Някога те са извършили непредумишлено престъпление, заради което се озовават в институция за превъзпитание на непълнолетни престъпници. Когато излизат, те се заричат да забравят завинаги този епизод и да не разказват никому за него. 

Години по-късно един от тях се озовава в ареста, където е убит. Те са наясно както кой е човекът, заради когото е задържан приятелят им, така и кой стои зад неговото убийство. Тази капка прелива чашата на търпението им…

Режисьор на пилотния епизод е датчанинът Нилс Арден Оплев, заснел началото на сериали като Mr. Robot и „Под купола“ по Стивън Кинг, криминалната драма „Кръв за кръв“, както и първата част от шведската екранизация по трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон – „Мъжете, които мразеха жените / Момичето с татуирания дракон“.

Game of Silence (Игра на мълчание) тръгва по Ен Би Си от 12 април.