Най-дългата подводна пещера в света се намира в Русия

1
Добави коментар
FunScanner
FunScanner

Изглежда като филм от холивудски екшън, но тези снимки са направени от професионални гмуркачи в дълбините на пещера в Русия. Екип от дръзки пещерни фотографи са произвели невероятен фото-репортаж от най-дългата подводна пещера в света. Пещерата Орда в западно Уралския район е близо 5 километра дълги пещерни канали създадени от водата, която е кристално чиста, така че водолазите могат да виждат ясно над 50 метра пред тях. За период от шест месеца, безстрашния екип ръководен от руския фотограф и журналист Victor Лягушкин 40г. изследват водните дълбини на пещерните тунели при температури съвсем малко над нулата.

КРИСТАЛНО ЯСНО: Пещерните водолази изследват красивата прозрачна пещера Орда в Русия

Тази пещера е уникална – тя е истинско чудо на природата’, обяснява г-н Лягушкин. Но ако искате да видите пещерата Орда с очите си трябва да сте опитен гмуркач.

ОТИВАМЕ ДЪЛБОКО: Един от екипа водолази минава между невероятни подводни скални структури.
РАБОТА В ЕКИП: Трима водолази се виждат как изследват пещерата в Западно- Уралския район.

Заедно водолазите документират приключението си в пещерата Орда като част от проект за повишаване на осведомеността на красотата на тези едва проучени природни чудеса.

„Ние контролираме риска на който сме изложени – преди да се гмурнем сме обсъдили всеки един момент, за да намерим решение на всяка една ситуация в която можем да попаднем“ казва г-н Лягушкин.

„Ако е твърде рисковано не се гмуркаме. Трябва да сме предпазливи на всяка крачка иначе сме мъртви.“

„За милиони години това невероятно място е съществувало под водата като един оформен дворец без човек да е стъпил тук.“

„Когато посетите пещерата усещането е неописуемо, има нещо специално в това. – Мисля, че същото са усетили и космонавтите на Луната.“

„Вие се разхождате, без гравитация в един необикновен свят, можете да летите като птица над местността.“

ЦЯЛОТО ОБОРУДВАНЕ: На Върха на технологията означава, че групата водолази са били в състояние да получат достъп до това подводно чудо.

Средата в пещерата Орда е толкова деликатна, че дори въздушните мехурчета от водолазите могат да навредят на тавана на пещерата. Това означава че екипа на г-н Лягушкин трябва да изгради една подводна фуния през която да прокарват въздушните мехурчета безопасно до входа на пещерата.

„Учените се интересуват от пещерата, но те не могат да стигнат до там. В такъв случай само водолазите могат да им помогнат’ ‘Взехме проби от водата, тинята и минерали от различни части в пещерата за да им помогнем в изследването’ Тъй като хората не са виждали този свят, те не знаят колко е ценен той и не разбират, че той трябва да бъде защитен.’ „Надяваме се, че ще го опознаете чрез нашите снимки и фото-репортажи“