ЛактоМакс Форте х 14капс.Максмедика

1
Добави коментар
Gergana_Bekirova
Gergana_Bekirova

Синбиотиците са продукти, които съдържат пробиотик и пребиотик. Пробиотиците са жизненоважни микроорганизми, които са изключително необходими за микробния баланс на стомашно-чревния тракт, за защитата на организма от болестотворни бактерии и за правилното и ефективно храносмилане . Пребиотиците са органични вещества, които осигуряват благоприятни условия за развитието на пробиотиците в стомашно-чревния тракт като подпомагат и засилват действието им. Доказано е, че действието на пробиотиците е по-ефективно, когато е в комбинация с пребиотик. Такъв пребиотик е инулинът, който е комплекс от изцяло разтворими фибри, извлечени от цикорията. Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на инулин значително повишава количеството на бифидобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др. Благодарение на факта, че инулинът не се абсорбира в стомаха и тънките черва, както и на някои други фактори, редовният прием на веществото има много ползи за организма:

• намалява на токсичните метаболити • действа против запек • намалява чернодробния холестерол и триглицеридите • понижава кръвното налягане • нормализира нивата на кръвната захар • подобрява липидния метаболизъм при пациенти с диабет тип 2 • подобрява абсорбцията на минералите в организма

Бялата леко сладка растителна субстанция устоява на храносмилането в стомаха и в тънкото черво. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото създават гел), инулинът не се смила в горната част на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат. Там почти изцяло неразтворен става идеална храна за добрите бактерии. Към тези си свойства, инулинът прибавя и още едно незаменимо – намалява способността на организма ни да образува определен вид мазнини. Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки (фибри), които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му. Тъй като не се разпада по време на храносмилане на монозахариди, инулинът не повишава нивата на кръвната захар и е предпочитана съставка за хората, които се стремят да регулират диабета си. Инулинът също така подобрява обмена на липиди – холестерин, триглицериди и фосфолипиди в кръвта. По този начин намалява риска от възникване на сърдечносъдови заболявания, укрепва имунната система и се счита за много добър в борбата с атеросклерозата. Активизирайки работата на кръвоносната система, инулинът способства и за извеждането на соли на тежките метали от организма. Освен това ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика. Не на последно място инулинът оказва и имуномодулиращо действие и предпазва черния дроб, като противодейства на появата на онкологични заболявания.

Lactobacillus bulgaricus е от растителен произход и се изолира от зелените растения само на територията на България. За разлика от останалите лактобацили, той отделя D(-) млечна киселина, което определя мощните му антимикробни, антиракови, антиатеросклеротични, антиалергични, антиоксидантни, лъче-защитни и други полезни ефекти. Lactobacillus bulgaricus задължително се развива в симбиоза с друг растителен пробиотик – Streptococcus thermophilus. Съвместното им развитие води до взаимно засилване и балансиране на полезните им ефекти. Растителните Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, приети през устата, силно ускоряват развитието на живеещите в организма на човека и животните Lactobacillus acidophilus. Самостоятелно Lactobacillus acidophilus трудно се развива, живите клетки лесно умират и не могат да достигнат необходимата доза. Подобна симбиоза се развива между растителните лактобацили и Bifidobacterium. Първично постъпили с храната и вторично размножили се с тяхна помощ пробиотици достигат дозата, оздравяваща човешкия организъм.

Lactobacillus acidophilus подпомага дейността на стомашно-чревния тракт, допринася за постигане на храносмилателен комфорт.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! Не е подходящ за употреба като единствен хранителен източник. Да не се приема от бременни жени, кърмачки и деца до 12-годишна възраст. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца. Не съдържа глутен. Продуктът не е противопоказен за диабетици.  

Всяка желатинова капсула съдържа: Лиофилизирана смес от 4 щама пробиотични бактерии – Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium Longum -70 mg. Инулин-300 mg.

Помощни вещества: магнезиев стеарат

Два пъти на ден по 1 капсула  в продължение на 7 дни. След 14 дни, курсът се повтаря. След консултация с лекар, дозите могат да бъдат променени. Продуктът е подходящ за продължителна употреба.

ЛактоМакс форте е последно поколение синбиотик. Капсулите съдържат лиофилизирана смес от 4 щама пробиотични бактерии – Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium Longum и пребиотик – инулин. Лактомакс форте е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium Longum , гарантиращи съдържание на не по-малко от в 1g : 5х109 живи лиофилизирани бактерии без нуждата от специално съхранение.

ЛактоМакс форте  съчетава синергично 4 щама пробиотични култури и пребиотик инулин  и по този начин благоприятства за:

– По-добро храносмилане: Осигурява ефективната обработка на храната, усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци след обработването и създават условия за нормална дефекация.

– Подпомага функциите на стомашно-чревния тракт след прием на антибиотици: Подпомага поддържането на количеството полезни бактерии в стомашно-чревния тракт. Спомага за намаляване на страничните ефекти от приема на антибиотици;

– Подкрепя регулирането на чревната перисталтика : В качеството си на разтворими фибри инулинът ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика.

– Регулиране на баланса на чревната микрофлора в стомашно-чревния тракт: : Пробиотиците подкрепят дейността на червата като допринася за постигане на храносмилателен комфорт и премахват чувството на тежест и подуване.

-Подкрепя доброто чревно здраве и намалява нежеланите последствия върху организма от нездравословен начин на живот, стрес и др.

ЛактоМакс форте се използва при: •    стомашно-чревен дискомфорт (диария,подуване,болки в корема) •    прием на антибиотици •    нарушена чревна микрофлора •    спад на имунитета