Екскурзия до остров Тасос с тръгване от Варна и Бургас

30
Добави коментар
DSTours
DSTours

Автобусна екскурзия до остров ТАСОС с тръгване от Варна и Бургас  Александруполис  – Керамоти – о. Тасос – Кавала – Порто Лагос 

 

 

 

4 Дни / 3 Нощувки с автобус

Дати на провеждане: 29.04. – 02.05.2016г.

Маршрут: Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис  – Керамоти – о. Тасос – Кавала – Порто Лагос 

 

 Екскурзия в Гърция, Остров Тасос:

 

1 ден: Тръгване в 05:00ч. от Варна и 07:00ч. от Бургас. Пристигане в Александруполис около обяд. Разходка по площада и кратка почивка. Продължаваме към Керамоти, от там  с ферибот за о-в Тасос. Разглеждане на новата столица на острова – гр.Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки хотелчета, магазини и кафенета. Настаняване, свободно време и нощувка.

 

2 ден: Закуска. Целодневна автобусна екскурзия на о.Тасос: женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките – „Алики”. Следва посещение на старата столица Панагиа, запазила красивата си архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Посещение на старинна рафинерия за производство на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на местно производство зехтин и маслини. Връщане в хотела. Късно вечерта празнична Великденска литургия; нощувка

 

3 ден: Закуска и свободен ден за почивка на остров Тасос. Вечерта по желание посещение на традиционна таверна (допълнително заплащане). Нощувка.

 

4 ден: Закуска и отпътуване с ферибот за Кавала. Разходка из забележителностите на града: прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище; посещение на Крепостната стена на града, църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника му. Следва селцето Порто Лагос, с посещение на манастира “Св Никола”, както и църквата “Успение Богородично”. Отпътуване за България и пристигане в Бургас и Варна късно през нощта.

 

Цена на човек настанен в двойна стая – 265 лева и включва: 

– Транспорт с лицензиран автобус  – 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2*/3* – Посещение на град Александруполис  – Посещение на манастира “ Св Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос  – Обзорна екскурзия на Кавала  – Обиколка на остров Тасос  – Пешеходна обиколка на столицата Лименас и посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин – Екскурзоводско обслужване по целия маршрут  – Медицинска застраховка  – Водач от агенцията 

 

 

Пакетната цена не включва:

– Фериботни такси и паркинг – 10 евро – Входна такса: крепостната стена в Кавала – 2 евро/ по желание – Вечеря в гръцка таверна – 25 евро.

 

За резервации и допълнителни въпроси, свържете се с Ди Ес Турс!

 

Мнение на турагента:

Организираната екскурзия до Гърция предлага добро съотношение цена- качество. Допълнителните екскурзии с екскурзовод са отлична възможност да научите повече за историята на остров Тасос и красивите градове Кавала, Александруполис и Порто Лагос.