Avon Planet Spa Treasures of the Desert маска за лице

1
Добави коментар
mybeautylist
mybeautylist

От години съм се ориентирала към използването предимно на медицинска козметика, но този път ми беше трудно да подмина каталога на Avon. Не бях ползвала техни продукти отдавна, а имах спомен че серията им Planet Spa беше повече от чудесна. Е, разбира се останах много учудена като видях че серията им се е разрастнала неимоверно, което говори че се търси и се купува, а това от своя страна пък – че хората са доволни. Аз се спрях само на една маска за лице, а именно Avon Planet Spa Treasures of the Desert. Но след тази спонтанна покупка, мисля че Avon отново ме спечелиха като свой клиент.

Описание: Маската Avon Planet Spa Treasures of the Desert има за цел регулира омазняването, да премахне мъртвите клетки и да възстанови блясъка на кожата. В състава си има мароканско арганово масло, мароканска глина расул, слънчогледово масло, екстракт от канела и екстракт от градински чай. Този списък е доста заинтригуващ:

Аргановото масло има силно противостареещо действие. Благодарение на съдържащите се в него мастни киселини (най-вече линоленова), овлажнява кожата и е мощен антиоксидант. Забавя процесите на стареене на кожата, възстановява я и я предпазва от вредните външни въздействия. Действа успокояващо.
Слънчогледово олио е богато на витамин E, който помага за задържане на влагата в кожата. Действа успокояващо на суха и напукана кожа, противовъзпалително и антибактериално.
Мароканската глина расул е богата на магнезий и железен окис. Глината Расул е уникална със способността си да извлича всички мазнини, токсини и нечистотии от тялото, благодарение на съдържащия се в нея смектит, който има силни абсорбиращи свойства. Има високо минерално съдържание, което я прави силно детоксикираща. Намалява сухотата на кожата и подобрява нейната еластичност и чистота, отпушва порите.
Екстракта от Салвия (градински чай) има силно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
Екстракта от канела се използва се в козметиката при екземи, акне и инфекции. Има себорегулиращ и подхранващ ефект и антибактериално действие. Помага за бързото възстановяване и образуване на нови клетки. Намалява стреса и нормализиране на обмяната на вещества в кожата.

Консистенцията маската за лице Avon Planet Spa Treasures of the Desert е доста гъста, даже трябва с повече сила да стиснете тубичката за да се покаже маската. Цвета е кафеникаво-червен, а аромата е просто прекрасен. Нанася се малко трудно понеже е доста гъста. На опаковката пише, че се оставя да действа за 5-10 минути, но за пълното изсъхване на маската са нужни около 15 минути. Изплакването е малко трудно, но не мисля че това е проблем (по скоро това е ефект от вложените масла). Използвам маската веднъж седмично и определно кожата ми я харесва. Видимо е по-чиста и с по-равен тен. Изключително добре отнема излишния себум от кожата и я матира. Веднага след използването на маската, порите изглеждат свити, но по мои наблюдения, това не е дълготрен ефект. Много важно нещо е че маската за лице не пресушава кожата, а я прави по мека благодарение на аргановото масло и слънчогледовото олио в нея. Обикновено е нужен да се нанесе тънък слой върху кожата, което пък я прави много икономична.

Състав:
Aqua,  Kaolin, Glycerin, Bentonite, Alcohol Denat, Butylene Glycol, Talk, Dipropylene Glycol, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Behrnyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Hydrated Silica, Disodium EDTA, Parfum, Zink Oxide, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Maroccan Lava Clay, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Myristica Fragrans (Nutmeg) Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Limonene <1028373-001>

Цена: 75мл. на цена 12.50лв. avon.bg (но както знаете, почти винаги тече някаква акция с намаления на цените и е възможно да се сдобиете с маската за много по-малко пари)

Заключение: Маската за лице Avon Planet Spa Treasures of the Desert е чудесен бюджетен продукт и ако следите редовно каталозите на Avon, бихте могли да си я вземете на безумно ниска цена. Още повече това че е наистина качествена. Чудесно почиства кожата от излишния себум, като я оставя бебешки мека с равен тен. Нямам търпение да се сдобия и с други продукти от серията Planet Spa.

Posted by Nushi Nikitova at Friday, April 8, 2016