Review: Doliva Vitamine SPF 6 крем за лице

1
Добави коментар
mybeautylist
mybeautylist

Този крем за лице беше една от случайните ми покупки докато пазарувах някои неща от аптеката, но определено си струваше. И честно казано, не очаквах да съм чак толкова доволна от крем, чиято цена е 16лв. В крайна сметка спечелих само положителни емоции от покупката си на Doliva Vitamine.

Описание: Крема за лице Doliva Vitamine е сравнително нов на българския пазар. За тези, които не знаят Doliva е част от фармацефтичния концерн на dr. Theiss. Doliva e немска натурална дермокозметика, която се предлага в аптеките на сравнително достъпни цени. Серията Doliva предлага широк избор от разнообразни продукти, предназначени за различните типове кожа, включително и чувствителна. Мисля че за високото качество, което дава козметиката Doliva, цените им са доста атрактивни. Интересно е че в родната си Германия, серията Doliva си има друго име – Olivenol. Основна съставка в гамата е маслиново масло, което се добива от най-добрите маслинови плантации от областта Бути в Тоскана, Италия. Маслиновото масло съдържа в себе си всички видове мастноразтворими витамини, ценни елементи, фитостероли, фосфолипиди и екстракти. То предотвратява изсъхването на кожата, а заедно с това и образуването на бръчки.

Doliva Vitamine е дневен хидратиращ, съживяващ и регенериращ крем за лице, който активира клетките и стимулира производството на колаген. Витаминния крем съдържа студенопресовано маслиново масло от Тоскана и витаминен комплекс – А, С и Е, които активират клетките и стимулират колагеновия синтез. Укрепва структурата на кожните клетки и осигурява свеж и равномерен тен. Най-хубавото е че има слънцезащитен фактор, който предпазва кожата от стареене. Е, според моите изисквания SPF 6 е малко нисък слънцезащитен фактор, но при всички случаи е по-добре от никакъв. Конкретния крем е предназначен за нормална до суха кожа. Моята, кожа е смесена към мазна (особено през лятото), и на пръв поглед не би трябвало този крем да ми пасне, но… Последно време използвам страшно много натурални масла за лице (бадемово, шипково, кайсиево, гроздови семки и разни други, понякога и бледнове от масла), та си мисля че кожата ми започва да привиква към по-мазните консистенции и затова така да се разбира с това витаминозно кремче. В интерес на истината на няколко места в интернет намирам крема, и там пише че е предназначен за нормална към смесена кожа. Може би е някакво объркване, както и да е.
Крема съдържа още фитосфингузин, който усилва образуването на колаген; екстракт от Мака, който активира клетъчния метаболизъм; пантенол и комплекс на базата на див овес. Не съдържа парабени, както и изкуствени аромати.

Опаковката на Doliva Vitamine е много свежа, изцяло издържана в бяло, жълто, зелено и оранжево, а витаминозния крем се крие в стъклено бурканче 50мл. с бяла капачка. Преди да стигнете до крема, под капачката има станиолен стикер, за да сте сигурни че крема ви е непокътнат. Крема за лице е бял на цвят и е с доста гъста консистенция на пръв поглед, но веднага след като пръстите ви допрат крема, той започва да се топи и става по-мек. Аромата на Doliva Vitamine е много приятен, прилича ми на комбинация между лимон и зехтин. Лек и ненатрапчив, но определено е доста различен от аромата на повечето кремове.
Както вече отбелязах, крема се топи при допир с кожата и е нужна само около минута или две за да попие изцяло. Има ефекта на сухо олио, понеже оставя кожата видимо матирана, но при допир се усеща леко мазна. След нанасяне кожата се чувства хидратирана в дълбочина, подхранена и с по-равен тен, подобрява се и еластичността. При продълително използване се забелязва и по-свеж вид на кожата. Крема е чудесна основа за грим.

Състав:
Aqua, Octocrylene, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Methylpropanediol, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Olea Europaea Fruit Oil, Sodium Ascorbyl Phosphate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Poly-glyceryl-3 Methylglucоse Distearate, Glyceryl Stearate, Tocopheryl Acetate, Silica, Parfum, Panthenol, Sodium Stearoyl Glutamate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cyclodextrin, Caprylyl Glycol, Retinyl Palmitate, Cydohexasiloxane, Avena Strigosa Seed Extract, Hydrolyzed Lepidium Meyenii Root, Salicyloyl Phytosphingosine, Phenylpropanol, Lecithin, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Cydopentasiloxane, Tocopherol, Disodium EOT A, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Citric Acid, B utylphenyl Methyl-propionai, Linalool, Citronellol, Limonene, Hexyl Cinnamal, Eugenol, Benzyl Salicylate, Geraniol.

Цена: 50мл. на цена около 16лв. (може да се намери в аптеките)

Заключение: Просто не мога да опиша колко съм доволна от Doliva Vitamine. Чудесен аромат, чудесни съставки, чудесни резултати и повече от чудесна цена. Препоръчвам го горещо на всички, но най-вече на тези с нормална към суха кожа (въпреки че крема сработи добре и с моята мазна кожа). Бонус е слънцезащитния фактор SPF 6, който не е висок, но все пак го има. Кожата ми сякаш е жадна за докосването му и определено го показва – резултата е по-здрава, добре хидратирана и съживена кожа.

Posted by Nushi Nikitova at Monday, April 11, 2016